Livet på promenaden

På Promenade des Anglais er det pulserende liv natt og dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Livet på promenaden
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Promenade des Anglais skiller de fasjonable bygningene og stranden. Det kunne vært idyllisk å spankulere langs promenaden, med havet som flytter rullesteinene taktfast opp og ned og de importerte palmene (10.000 kroner per meter, takk!) susende på den andre siden av promenaden. Men en seksfelts vei med et stadig trafikkbrus setter en stopper for den romantiske idyllen som kunne vært.

Morgen

Det er ikke den romantiske roen som er sjelen til den engelske prestens promenade – det er liv og aktivitet. Tidlig om morgenen dominerer joggerne, i tillegg til en og annen fisker som med flere fiskestenger skuer ut over havet og håper på napp. mange fiskere er ute i båtene sine og sjekker hva de har fått i garnet. De mindre heldigstilte ligger kanskje ennå og sover – enten på en benk, eller på rullesteinene på stranden. En og annen tapper sjel forserer rullesteinene for en dukkert.

Ettermiddag

Utover dagen livner det til på promenaden – tilreisende er ute og spankulerer og japanske turister tar bilder av det meste. Her er folk på sykler, unger som sparker ivrig på de moderne sparkesyklene, og unge og gamle som glir eller stabber seg av gårde på rollerblades. Det kryr av stoler og benker langs promenaden, som er flittig benyttet av folk i alle aldre som leser, prater, eller skuer utover horisonten.

Kveld

Når mørket har senket seg over promenaden, kommer natteravnene ut. Det spaseres fremdeles langs stranden, men noen er ute i andre ærender. De er damer med korte skjørt, de står gjerne ved bussholdeplassene, men som en kjentmann så pent sa det: De venter ikke på bussen …

Søndag

Søndagene er imidlertid den heftigste dagen. Da er alle ute og promenerer. Folkemassen beveger seg rundt som flittige maur, og dersom du blir sulten kan du kjøpe snacks fra bodene: Crepes Suzettes, brente mandler og annet slikkeri. Ønsker du å sitte ned, kan det være vanskelig å finne en stol på en solskinnssøndag – overalt sitter det mennesker, og de mindre heldigstilte betrakter livet som går forbi med et smil om munnen.

Dersom det er underholdning du er ute etter, er det ikke vanskelig å finne det på promenaden denne dagen – bare se på de halsbrekkende kunstene til guttene på rollerblades.

Tilbake til artikkelen Fem raske til Nice.