Liverpool: Ti tips

Nå da Ryanair flyr oss til Liverpool for en slikk og ingenting, må vi ta en rask titt på hva Beatles' hjemby har å by oss. Her er ti tips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Foto: Britain on View Foto: Britain on View
Foto: Britain on View Foto: Britain on View Vis mer


Hovedgrunnen til at Ryanair har startet flyvninger mellom Sandefjord og Liverpool er nok alle fotballentusiastene som dermed får sjansen til å ta seg en tur for å se Liverpool, Everton, eller til og med Manchester United spille. Manchester ligger ikke langt unna Liverpool.

Blir du dratt med kjæresten på fotballferie til Liverpool, eller er fotballgal selv, men ikke vet hvordan du skal slå i hjel tiden før og etter kampen, har du nok å velge i. Liverpool er selvfølgelig mer enn fotball. Det bevises vel av at Liverpool har fått status som Europeisk Kulturhovedstad i 2008. Vi har plukket ut ti attraksjoner og aktiviteter det kan være verdt å få med seg når du først er i byen.

Foto: Britain on View Foto: Britain on View
Foto: Britain on View Foto: Britain on View Vis mer


1. The Beatles Story Experience

Denne attraksjonen har vunnet flere internasjonale priser, og det er vel nesten flaut å ikke besøke stedet når du er i billenes hjemby. Inne i museet, hvis vi kan kalle det det, finner du nøyaktige kopier av Abbey Road Studios (som ligger i London), Cavern Club, og Yellow Submarine, blant annet. Sjekk ut George Harrisons første gitar, eller kikk gjennom John Lennons runde briller. Museet forteller deg historien om hvordan gutta ble verdensstjerner, og det blir selvfølgelig mye beatlesmusikk på veien.

Fakta
Hvor: Britannia Vaults i Albert Dock
Pris: 9 pund for voksne, 5 pund for barn
Nett: The Beatles Story Experience

Foto: Britain on View Foto: Britain on View
Foto: Britain on View Foto: Britain on View Vis mer


2. Albert Dock

Albert Dock ble åpnet i 1846, og er i dag Liverpools versjon av Aker Brygge. De gamle bygningene er pusset opp, og huser restauranter, butikker, boliger, kontorer og museer, som blant annet The Beatles Story Experience. Verdt en tur bare for å kikke på de gamle bygningene, sette seg på en kafé, eller svi litt penger i butikkene.

Nett: Albert Dock

Foto: All Over Press Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Foto: All Over Press Vis mer


3. Liverpool Football Club Museum

Vi må jo ha med denne. Liverpool Football Club har selvsagt sitt eget museum der de stolt viser frem alle cupene og trofeene de har vunnet opp gjennom årene. I kinosalen kan du se en ti minutters film som forteller klubbens historie. Sleng på en omvisning på Anfield Stadium, der du får gå ut på banen, kikke i garderobene, og høre hvordan det er å komme ut på banen mens 45.000 tilskuere jubler. Dette er en populær attraksjon, så det anbefales å bestille billetter på forhånd.

Fakta
Hvor: Anfield Road
Pris: Voksne 9 pund, barn 5.50 pund. Bestill på tlf +44 151 260 6677
Nett: Liverpool Football Club

Foto: Britain on View Foto: Britain on view
Foto: Britain on View Foto: Britain on view Vis mer


4. Mersey Ferry Tour

En sightseeingtur per båt gir deg et godt inntrykk av Liverpool, som har en historie som en av Englands viktigste havner. De gamle og kjente røde og hvite fergene har en egen sang dedikert til seg, Gerry Marsdens hit hvor han synger om "ferry cross the Mersey". Fergene tar deg med langs Liverpools havner, og opp River Mersey, byens hovedpulsåre. Turene starter fra Pier Head og varer i rundt 50 minutter.

Fakta
Hvor: Pier Head Terminal, like ved Albert Dock
Pris: Rundturen koster 4.80 pund for voksne, og 2.65 pund for barn
Nett: The Mersey Ferries

Foto: Britain on View
Foto: Britain on View Vis mer


5. Tate Liverpool

Tate Liverpool er et av totalt fire Tate museer i England. Tate Britain og Tate Modern ligger i London, Tate St Ives i Cornwall. Tate Liverpool viser moderne britisk kunst fra 1900 og frem til i dag. Museet ligger i en gammel lagerbygning i Albert Dock.

Fakta
Hvor: Albert Dock
Pris: Gratis inngang, men noen spesialutstillinger koster penger
Nett: Tate Liverpool

Mer om Liverpool: Visit Liverpool>>Her finner du de fem neste liverpooltipsene

>>BILDER fra Liverpool

Har du liverpooltips du gjerne vil dele med andre? Skriv dem inn i diskusjonsforumet under.