Litt kortere til Kina

1. mars 2012 åpner SAS ny rute fra København til Shanghai.

Kina har ikke flyttet på seg, men tiden det tar å reise, kortes inn med nye tilbud. Her ser du Airbus A340-300. Foto: SAS
Kina har ikke flyttet på seg, men tiden det tar å reise, kortes inn med nye tilbud. Her ser du Airbus A340-300. Foto: SASVis mer

Flytiden vil ta mellom 9,5 til 10 timer.

– Vi opplever en markant økning i etterspørselen på reiser til Kina, hvilket gjør at vi nå oppretter denne ruten til Shanghai, i tillegg til den populære Beijing-ruten som også går fra København, sier kommersiell direktør i SAS, Robin Kamark, i en pressemelding.

Kamark mener den vil gi gode forbindelser til et stort antall destinasjoner i begge ender av ruten, og får støtte fra sin kollega:

– Det er stadig flere kinesere som nå finner Skandinavia som interessant reisemål, og hele Norge får nyte godt av dette gjennom de gode forbindelsene inn til vårt nettverk på innlandet, forteller Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til DinSide.

– Og prisen?

– Vi kommer til å kjøre faste lave priser på 5.694 kroner fra Oslo. Men jeg får signaler om at kampanjepriser vil ligge under 5.000 kroner tur/retur, inklusivt både bagasje og setevalg, påpeker Johansen.

>>>Hit går de nyeste direkterutene

Fly med SAS' største fly

Ruten «København - Shanghai» vil flys med SAS' største fly, Airbus A340-300. Det har 245 seter i tre serviceklasser, Business, Economy Extra og Economy.

Airbus A340 Foto: SAS
Airbus A340 Foto: SAS Vis mer


Ruten SK997 fra København til Shanghai vil gå fem dager i uka; tirsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag klokken 18.25, og lander i Shanghai klokken 11.35 lokal tid neste dag.

Avganger fra Shanghai med SK998, vil skje klokken 13.25 på mandager, onsdager, fredager, lørdager og søndager.

Jippi: Flere direkteruter til USA

Stor etterspørsel

Lederen for FN's World Travel Organisation har tidligere spådd at Kina er verdens største turistland om 20 år.

For bare 11 år siden, i 2000, besøkte bare rundt åtte millioner turister Kina. I 2009 hadde det årlige besøkstallet økt til 50,9 millioner, noe som er en imponerende vekst.

– Etterspørselen etter reiser til Kina og Asia er voksende. Vår rute til Beijing er populær, og en stadig økende handel med Kina gjør at det er stor interesse rundt nye tilbud som denne til Shanghai. Reisende med forretningsformål og ferie/fritid er i skjønn forening blant de som nå kjøper reiser til Kina, sier Johansen.

Hvorfor Kina?

Som turistdestinasjon er Kina mest kjent for Den kinesiske mur, Den forbudte by, Den himmelske freds plass, terrakottakrigerne, pandaer, utfordrende matretter, Hongkong med sin fantastiske shopping, og de vakre fjelltoppene i Huáng Shān.

I Shanghai kan du også ta lyntoget Shanghai-Maglev, som kjører i over 352 kilometer i timen.