Lite luksus gir stor erstatning

Klag på stedet – få prisavlag – det er konklusjonen etter at Reklamasjonsnemnda avga dom i forbrukertvist om manglende fasiliteter.

Reisen kostet 37.000 kroner, men likevel var bassenget, saunaen og trimrommet avstengt.<br />
ILLUSTRASJONSFOTO
Reisen kostet 37.000 kroner, men likevel var bassenget, saunaen og trimrommet avstengt.
ILLUSTRASJONSFOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Hagas feriekatalogen stod det at hotellet hadde salonger, svømmebasseng, sauna, restaurant, bar og spisesal. Etter å ha lest dette i feriekatalogen bestilte det norske paret en feriereise til Torremolinos til nærmere 37.000 kroner. Vel fremme på hotellet viser det seg at hotellet slett ikke hadde bar, restaurant og salonger og at så vel svømmebasseng som sauna var avstengt. Nå krever paret erstatning fra charteroperatør Haga.

Vil ha mer erstatning

Reisearrangør Haga forsøkte imidlertid å avhjelpe de manglende fasilitetene med overflytting til et annet hotell i området. Dette tilbudet hadde ikke separate soverom, og paret var ikke fornøyd. Haga tilbød en erstatning på 2.000 kroner, men paret er ikke fornøyd med tilbudet.

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser har behandlet forbrukertvisten. De viser til Pakkreiseloven 6-2: Mangler gir grunnlag for et forholdsmessig prisavslag. De peker på at det paret ikke fikk separat soverom som de hadde betalt for, og at Haga allerede tidlig i ferien ble gjort oppmerksom på at fasilitetene ikke var i overensstemmelse med hva som ble beskrevet i feriekatalogen. Nemnda anbefaler at prisavslaget dobles og at paret får 4.000 kroner tilbake av reisens pris.

Skrekkferie?

Var flyet to dager forsinket? Var hotellet langt fra like lekkert som på det fine feriekatalogbildet? Regnet det? Les mer om hvordan du klager på charterreisen og hva du kan klage på. DinSide Reise skriver jevnlig om aktuell reisejuss: Les mer i denne artikkelsamlingen.

Ut på tur?

DinSide Reise har de nyttige reiseplanleggingsverktøyene.

 • Finn restplassen
  - Gjør et kupp. Flere tusen reiser legges daglig ut til lavpris.

 • Restplassvarsling per SMS.
  - Få beskjed når nye restplasser blir lagt ut for salg

 • Fergekalkulatoren
  - Få oversikten over fergeselskapenes tilbud.

 • Reiseguiden
  - Sjekk ut lesernes beste reisetips, eller del ditt beste reisetriks med andre.

 • Valutakalkulatoren
  - Hvor mye er en bath? Eller en euro? Valutakalkisen har svaret.
 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!