Like langt til Legoland

Du kan like gjerne ta fergen til København som til Hirtshals.

 Foto: Googlemaps/Legoland
Foto: Googlemaps/LegolandVis mer

Et besøk til Legoland står som regel øverst på listen over ting å gjøre for familien som er på danmarkstur. Og da tenker de fleste at det er best å ta fergen til Hirtshals og kjøre derfra.

Men du kan like gjerne ta fergen til København, og få med deg hovedstaden på samme ferietur.

Det tar nemlig omtrent like lang tid å kjøre fra Hirtshals til Billund som fra København til Billund; rundt tre timer. Og det til tross for at avstanden fra Hirtshals er rundt 220 km, mens den er 270 fra København. Det er fordi det er mer motorvei på strekningen København-Billund.

Leie feriehus i sommer? Unngå tabbene

Det eneste aberet er at du på vei fra København må krysse Storebæltsbroen, og det er ganske dyrt. Det koster 220 danske kroner per vei, eller 380 danske kroner tur/retur, dersom du reiser i weekenden (fredag fra kl 14 til midnatt søndag).

Men så kan du altså få opplevd København på samme ferieturen, da. Og kanskje har familien energi nok til å teste ut både Legoland og Tivoli? DinSides utsendte gjorde dette med sin sønn for noen år siden. Les dommen her.

Det aller beste er kanskje å seile til Hirtshals på vei til Danmark, og så fra København hjem igjen, eller omvendt. Da kan dere også få med dere flotte Nord-Jylland på turen. Det er DFDS som seiler til København fra Oslo. Color Line seiler fra Larvik og Kristiansand til Hirtshals, Stenaline seiler fra Oslo til Fredrikshavn, mens Fjordline seiler fra Bergen, Stavanger og Kristiansand til Hirtshals.

På nett: Legoland

 Foto: Googlemaps/Legoland
Foto: Googlemaps/Legoland Vis mer


Mer fra Danmark

 Foto: Niclas Jessen/VisitDenmark
Foto: Niclas Jessen/VisitDenmark Vis mer


Smarte tips til København-turen

Københavns kuleste bydel - Kødbyen

Det er her du skal spise i København

Livsnyterens København

Danmarks beste strender

Mord og spøkelser i danske slott

Femstjerners dansk campingluksus

Har du kontroll på feriedansken?

Dykking: På vrakjakt i Kattegat

Kiting i Danmark

Bli med til Skagen

Dejlig dansk gourmét