Levende skrekkfilm

Halloweenparaden er et friskt pust i skjønnhetstyranniets USA. Her er det nemlig om å gjøre å se styggest ut!

Verdens største fyllekalas, Freaksday, kall det hva du vil. En ting er sikkert: Natten før alle helgensdag, Halloween, feires med brask og bram over store deler av verden. Den største festen av dem alle holdes i New York, der over 20.000 mennesker deltar i the Village Halloween Parade.

Slik kan du delta i paraden

1.Alle som møter opp utkledd i kostyme kan delta, så være kreativ og gled deg over dagen da det virkelig er lov til å være stygg.

2.Møt opp på Sixth Avenue mellom Spring Street og Dominic Street. Ikke tenk på å leie bil for parkering er håpløst. Sats på t-banen til nærmeste holdeplass som er Spring Station (Linje AC eller E mot Eighth Avenue) Folk begynner å samles sånn i 18-tiden, og paraden begynner å gå klokken 19. Kommer du for sent kan det være vanskelig å henge med. Så er det bare å finne noen nye venner, en fin figur eller (u)hyggelig musikk marsjere til.

Levende skrekkfilm

3.Følg med oppover Sixth Avenue. Dersom du av en eller annen grunn skulle finne det for godt å bevege deg i motsatt retning, vil du faktisk bli arrestert av politiet!

4.Når paraden nærmer seg 22nd Street begynner den å løse seg opp, og det er bare å kome seg inn på første og beste bar. Og du behøver ikke en gang tenke på å skifte, alle andre går rett ut på byen i sine kostymer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva om du ikke har et kostyme?

Dersom du ikke ønsker å kle deg ut, noe som egentlig burde være påbudt, kan du likevel delta i paraden. Dersom du har deltatt tidligere, eller sett bilder av paraden, har du garantert lagt merke til alle de gigantiske dukkene. Har du ikke kostyme kan du melde deg som frivillig til å være med å styre og holde disse store marionettene.

Halloween-feiring her hjemme

Halloween er i utgangspunktet en keltisk tradisjon som irene førte med seg til Amerika, men også her oppe i det høye nord har de siste årene begynt å henge med på feiringen.

Ingen idéer til kostyme? Kle deg ut som en svenske.
Ingen idéer til kostyme? Kle deg ut som en svenske. Vis mer

Mange utesteder, spesielt i Oslo, arrangerer Halloween-fester hele helgen i forkant. Er du klar for en skikkelig hæla-i-taket-feiring kan du dermed feire både fredag, lørdag og på selve Halloween-dagen, tirsdag.

Fredag går du på Galleriet Nattklubb i Kristian IV gate som inviterer til Halloween-ball, og lørdag fortsetter du festen på Lipp Nattklubb og Restaurant. Baren i Olav Vs gate arrangerer fest for sine faste kunder, men har du et flott kostyme kan du slippe inn selv om du ikke tilhører den indre kjerne.

Tirsdag kveld er den irske baren The Dubliner i Rådhusgaten stedet. Her feires den keltiske tradisjonen med fri inngang til alle som kler seg ut og premier til de med flottest kostymer. Med andre ord, ingen grunn til å sture om du ikke har råd til å reise helt til New York.

Reiselysten, men slunken lommebok?

Frister ikke feiring her hjemme, og er New York for dyrt, kan du ta en titt i vår restplassoversikt. Her finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.