Lettere å surfe på flyplassen

Avinors lufthavner bytter ut kodekort med gratis SMS.

<b>ENKLERE Å SURFE PÅ FLYPLASSEN:</b> Fra 1. desember kan du logge deg på nettet via mobilen på alle Avinors lufthavner.  Foto: Silje Ulveseth
ENKLERE Å SURFE PÅ FLYPLASSEN: Fra 1. desember kan du logge deg på nettet via mobilen på alle Avinors lufthavner. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. juni i år kom det gratis Internett på Avinors lufthavner. Siden da har du kunne hentet en påloggingskode ved kiosker eller spisesteder, enten på avgang eller inne på gateområdet, for å få gratis Internett i en time.

Nå skal dagens modell ved bruk av kort med kode byttes ut med en SMS-basert løsning, forteller Avinor i en pressemelding.

Les også: Nå kan du surfe gratis på Oslo Lufthavn

Har ofte gått tom for kort

1. desember skal det bli enda enklere for passasjerer ved Avinor lufthavner å surfe gratis på Internett ved bruk av SMS.

Hittil har over 500.000 passasjerer benyttet seg av gratis Internett siden lanseringen i juni.

– Vi ser av brukertallene at tilbudet om gratis internett på lufthavnene til Avinor er svært populært, og fra tid til annen har vi gått tom for kort enkelte steder. Men med den nye løsningen vil vi ikke lenger oppleve dette problemet, sier Øystein Høsteland Sundby, sjef for marked og kommersiell utvikling i Avinor, i pressemeldingen.

>>SAS lanserer telefontjeneste - igjen

Slik virker det

Den nye løsningen går ut på at du bestiller brukernavn og passord på påloggingsportalen til Avinor sin IP-sone med mobilnummeret ditt når du er på lufthavnen.

Deretter velger du «Gratis Wi-Fi», følger instruksjonene på siden og så mottar du brukernavn og passord på SMS.

Hvis du skulle glemme hvordan dette gjøres, trenger du ikke å få panikk på flyplassen. Ifølge Avinor vil det bli delt ut informasjonsbrosjyrer til passasjerene.

Men hvorfor kan ikke Avinor ha et åpent nettverk på lufthavnene sine i stedet for å ha et påloggingssystem via SMS?

– Fordi vi blir nødt til å registrere brukerne når EUs datalagringsdirektiv slår i kraft. Da er vi pålagt til å identifisere brukerne på våre nettverk, forklarer Øystein Høsteland Sundby, kommersiell sjef i Avinor, til DinSide.

Datalagringsdirektivet vil tre i kraft til neste år.

– Det vi har gjort nå er å forenkle hele prosessen for kundene våre, sier Høsteland Sundby.