Lett blanding

Stein fra Cullinan. Foto: Sindre Storvoll Vis mer


Billig dyrehage


Storbyens dyrehage, Parque Zoológico de São Paulo (tlf: 011/5073-0811, Avenue Miguel Stéfano 4241) holder over 3.000 dyr spredt utover et område på 50 mål. Av de 410 artene, er flere truet. Fra tirsdag til søndag (9-17) kan du betale 10 reals (NOK 26) for å betrakte alt fra aper til øgler.

Steinflott


Solid pynt kan kjøpes på Cullinan. Butikken for vakre natursteiner og glinsende edelstener ligger like ved Avenue Paulista. Betjeningen er vennlig, og snakker både engelsk og tysk. Kjøp fargesprakende og steinharde papegøyer, piraya, tigre, jungeldyr, sommerfugler eller kanskje en globus. Liker du ren stein, får du diverse sorter i runde, pyramideformete eller naturlige former.

Hovedmarkedet


Mercado Municipal er byens frodige hovedmarked. Med ti meter til taket, tilbys mye av Brasils frukt, grønnsaker og ost. Men dette ferske stedet har også flott arkitektur og historie på menyen. Markedet er åpent mandag til lørdag fra 5 til 16. Kom tidlig om du vil ha mest mulig action og atmosfære.

Hjemsøkt jernbanelandsby


På kystlinjen i utkanten av São Paulo ligger Paranapiacaba. Landsbyen, som på slutten av 1800-tallet var et britisk jernbanesentrum, har endret seg lite siden. Turistene kommer for å besøke spøkelsene av britiske arbeidere på stedet som stadig er innhyllet i tåke. Landsbyen kan selvsagt nås med tog.

Kirka i sentrum


Patío do Colégio (tlf: 011/3105-6899) kom på plass i 1896, inspirert av den jesuittiske stilen byens første kapell hadde. I tillegg til størrelsen og utsmykkingen, har kirken midt i sentrum av Sé et museum med malerier fra koloniseringen og et utvalg religiøs kunst. Museet er åpent fra 9-17 tirsdag til søndag. Kirken er åpen fra 8:15 - 19 mandag til lørdag. Søndag er det messe klokken 10.

>>Opplev deg i senk
>>Utelivet
>>Museene
>>Parkene
>>Slik reiser du her
>>Mer informasjon om São Paulo
>>Se bilder fra São Paulo