Lesernes Londontips

London er den storbyen flest nordmenn velger seg. Her er lesernes tips til den engelske hovedstaden.

Hvorfor reise til London? Shopping for eksempel... <br />
<I>Foto: Stine Okkelmo</I> Foto: Stine Okkelmo
Hvorfor reise til London? Shopping for eksempel...
Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi velger oss fortsatt London, og den britiske hovedstaden er av de storbyer i verden norske turister valfarter til. I Reiseguiden kan du se andre reisendes råd, og selv bidra med dine tips.

Hoteller - en gjenganger

Londons hoteller vekker mange følelser. Heidi opplevde at det såkalt norgesvennlige hotellet ikke var så bra som hun hadde forventet.

- Vi var på fotballtur og fikk anbefalt Trebovir på Earls Court. Ankomsten var OK, men rommet ga oss et lite sjokk. Det var veldig møkkete og tapeten satt liksom ikke helt der den skulle! Etter et besøk på WC, løsnet røret bak do slik at vann sprutet utover. Dette fikset de ved å røske alt på plass igjen. Vanlig prosedyre tydeligvis. Da vi skulle innta frokost neste morgen, slengte en sjuskete kjerring to toast på tallerkenen, og vi så tilfeldigvis at hun tok juicerester fra brukte glass og tømte opp til oss. Vi gikk sultne derfra.

Margit Elise forteller sin skrekkhistorie fra i fjor:

- Vi kom frem til hotellet litt tidlig, rommet var ikke ferdig. Vi fikk nøkkel med nøkkelring i metall, like stor som hodet mitt! Rommet lå i kjelleren, komplett med gitter på vinduene og to små dobbeltsenger. Vi så ut på en betongvegg.

Hun gir seg ikke med dette, og forsøker et nytt hotell - denne gangen et med uendelig masse trapper og gulv så myke og skakke at man er redd for å falle gjennom.

Anita råder deg til å ligge unna Elyseè Hotel, som reklamerer med bilder som ikke ligner på virkeligheten.

- Hold dere unna dette hotellet. Bildene som ligger på nettet forteller ikke sannheten!

Også Johanne har en hotellhistorie.

- Det var fire trapper opp til rommet, ingen heis. Det var fengselssenger, insekter i vinduskarmen og et ekkelt vegg til vegg teppe på gulvet.

Jimmy bor i UK og sier i en kommentar at tepper hører med i opplevelsen av Storbritannia, selv om det ikke er særlig hygienisk.

- Tepper skal det være over alt, dermed basta! Du kan ikke si du har vært i UK uten å ha vært på et bad med teppe.

Flere tipser om at du bør bruke hotellbookingservice som blant annet finnes på Paddington undergrunnsstasjon. Jan og Morten anbefaler i sine innlegg å bo i Bayswater, selv om det er dyrt.

Herlig likevel

En trett japansk turist på en av Londons sightseeing-busser.
Foto: Inga Holst Foto: Inga
En trett japansk turist på en av Londons sightseeing-busser.
Foto: Inga Holst Foto: Inga Vis mer

Selv om det synes å råde en unison enighet om at hotellstandarden er under enhver kritikk, er byen likevel ytterst tiltrekkende.

- Etter å ha vært i London fem ganger, må jeg si at dette er en utrolig by. Den har ALT! Severdigheter, uteliv, shopping, parker... ramser Morten opp.

Bor du i Bayswater kan du ta buss nummer 12 via Oxford Street, Regent Street, Picadilly, Trafalgar Square og Parlamentet. Billig og bra sightseeing, i følge Jan. Han anbefaler også puben Swan i Bayswater Road og 100 Club Oxford Street. Og i Queensway, Bayswater, skal det være billige og bra restauranter.

Per anbefaler buss nummer 2 fra Baker Street. Den går forbi Big Ben og mange andre av byens turistattraksjoner.

Unngå køene

Vil du unngå de evinnelige køene foran Londons mest populære turistmål, anbefaler både Espen og Stine at du benytter deg av byens sightseeingbusser. Der får du nemlig kjøpt billetter ombord, og lurer deg dermed unna køene.

Fish & chips er et must, men hold deg unna West End når sulten rammer. Virkelig gode saker får du bare lenger ute av sentrum, gjerne i sone 2 eller 3 på undergrunnen. Det hevder Per i sitt svar til Espens innlegg.

DinSide Reises Londontips

DinSide Reise har i høst publisert en stor guide til det "hemmelige London", og gode tips til deg som vil ha billige opplevelser i storbyen.

  • Hemmelige London-tips

  • Gratis i London
  • Ut på tur?

    Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

    Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.