Lesernes beste shoppetips

Hvor går du for å finne de beste kjøpene, og hvordan gjør du en god handel?

Shopping i Kuala Lumpur.<br />
Foto: Dag Scheve Foto: Dag Scheve
Shopping i Kuala Lumpur.
Foto: Dag Scheve Foto: Dag Scheve Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er lesernes beste handletips for deg som planlegger en reise til Asia. Rådene i denne artikkelen er hentet fra Reiseguiden. Der finner du også innlegg om andre steder og andre temaer – og savner du noe eller er uenig, kan du ytre dine synspunkter der. Har du noe å fortelle om norske skisteder, bør du teste ut Skiguiden istedet.

Handle i himmelen?

Stig har vært i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, og skryter veldig av shoppingmulighetene der; Tittelen på innlegget hans i Reiseguiden er Kuala Lumpur – shop till you drop!, og sier vel alt om hans beskjedne begeistring for stedet.

- La meg si det slik: Liker du å shoppe, reis til Kuala Lumpur! Jeg har aldri sett maken - og ja, jeg har vært på Cæcars Palace i Vegas. Suria KLCC er helt utrolig og med fine priser. Beregn minst én dag her. Min samboer stod lenge og vurderte mellom to fine par sandaler (slike problemer jenter ofte har). Til slutt kjøpte hun begge. Det kostet henne 40 kroner, skriver Stig i sitt innlegg i Reiseguiden.

Men det er ikke bare sko som er billig i Malaysia. Stig fortsetter:

- For min egen del liker jeg bedre harde pakker. Jeg fikk et tips: Dra til Imbi Plaza! Jeg gikk … og kom til himmelen! Imbi Plaza er 50 små sjapper; 48 med PCer, én med mat og én med blomster(!) Priser 30-40% av i Norge, og alt originalt. Besøk også Chinatown om kvelden hvis du ønsker ikke fullt så original software til 10-15 – CDen.

- Følg de innfødte

Trygve har vært i Colombo, Sri Lanka, og sier du her finner alt hva hjertet kan begjære av strender, butikker og folkeliv. Hva gjelder butikker og shopping kommer han med følgende råd:

- I handlesenteret Majestic city har de godt utvalg og greie priser. Tror det også var en filial for Odel der, men om du er på jakt etter billige merkeklær (originale) produsert i Sri Lanka, anbefaler jeg heller Odels hovedutsalg i Colombo sentrum. Ellers er det de vanlige triksene som gjelder, om du ikke liker å prute for mye, følg strømmen dit de lokale går, skriver Terje.

Thai-shopping

Bangkok er ikke helt ukjent som gunstig shoppingsted for europeere. Nøkkelordet i Lenas innlegg er pruting:

- Shopping i Bangkok var vanvittig bra og innkjøp av ny, større koffert (den største) måtte til. Markeder er noe man bare må oppleve både dag og natt, men de kan nok også oppfattes som slitsomme på grunn av innpåslitne selgere. Vi ble mestre i å prute og syntes vi hadde gjort mange gode kjøp. Tommelfingerregel: Prisen du vil oppnå er 1/3 av det de spør om, skriver Lena.

Roar og Elisabeth er like begeistret over de hyggelige prisene:

- Alt det negative du har hørt om Bangkok som f.eks. trafikken, forurensing, osv. - det vil du komme til å føle på kroppen. Men du vil også oppleve de aller beste shoppingområdene som finnes. Du finner det meste her og til en meget rimelig penge, men det er viktig å snuse opp de rimelige markedene! Bangkok er stedet du må ha med deg for å gjøre unna shoppingen. Tross alt så drar man ikke til Thailand uten å få med seg en god del varer hjem. Klær er meget billig i Thailand, så kjøp gjerne noen dresser mens du er der, oppfordrer tospannet.

Se opp for svindlere

Ståle har skrevet et veldig langt innlegg om shopping i Bangkok, hvor han kommer med mange nyttige tips og advarsler.

- Shopping bør man ta rolig i Bangkok - spesielt den første uka. Bangkok kryr av svindlere som har gjort seg rike på å lure turister, spesielt gjelder det skreddere og sølvsmeder. Riktignok er det ofte billige dresser (en klassiker) å få kjøpt der nede, men man skal være forsiktig med den slags, skriver Ståle.

Han advarer spesielt mot ”skreddere” som viser fram flotte stoffer, men som leverer elendig formsøm. Som Trygve rådet til i Sri Lanka, råder også Ståle reisende til å gjøre som de innfødte; Dvs. handle der de innfødte handler, se hva de betaler – og betal det samme. Fire generelle shoppingtips fra Ståle:

- Skal du shoppe er det visse ting du må være obs på og helst styre unna:

 • Overivrige selgere

 • Stabler av silke i butikken men ingen symaskiner.

 • Butikker som ser penere ut enn bygningene rundt.

 • Butikker som Tuk-Tuk sjåfører eller taxisjåfører tar deg med til! (De får penger for å ta deg med dit).
 • Leserne diskuterer:

  Med jevne mellomrom tar vi opp aktuelle temaer fra Reiseguiden:

 • Snaddermat jorda rundt

 • Lesernes party-favoritter

 • Lesernes Londontips

 • Thailand-favoritter
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.