Leserne slaktet Oslo

Debatten raste etter DinSides artikkel om hva utlendinger mente om Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KOMMENTAR: I forbindelse med vår artikkel "Kjedelige fjorder og stygg hovedstad" som ble publisert søndag 10. juni, har ikke debattinnleggene latt vente på seg. Hardest medfart får hovedstaden som DinSides lesere tydeligvis ikke har noen ting til overs for.

Artikkelen handlet om hva man mener om Norge i den store verden. I bunn og grunn kan det virke som om utlendinger egentlig ikke bryr seg om landet vårt. Nu vel, det kan vi leve med. Men nordmenn bryr seg om landet, og hovedstaden vår fikk virkelig gjennomgå i debatten.

>>Kjedelige fjorder og stygg hovedstad

>>KOMMENTAR: Oslo - Sjarmløs by?

Hva er det med hovedstaden vår som gjør den så upopulær? Tydeligvis har vi Osloborgere på en eller annen måte klart å tirre på oss resten av landet. Hva har vi egentlig gjort for å få et slikt rykte?

«Jeg tror mye av det leserne skriver reflekterer NETTOPP denne intoleransen som gjør at så mange flykter fra utkantnorge.»


Dette skrev leserne om innbyggerne

 • "Bogstadveien er prakteksempelet på faenskap: der går alle i stygge, kvasikule klær som ikke står i stil til hverken utdannings- eller almendanningsnivå: fysj!"

 • "Oschlooo er et provinsiell navlebeskuende lukket-for-omverden redselskabinett der hovedattraksjonen er uendelige villmarker en trikketur borte, der villmennene og villdamene og villungene og villhundene utagerer når de endelig slipper bort fra provinsialdritten."
 • "Oslo er en ekkel by der nesten alle mennesker er kalde, selvopptatte, liksomtravle, usikre."

  Dette skrev leserne om Oslo by

 • "Oslo er en slumby og et taggerhull med vondt svettelukt i bykjernen. Det er den erfaringa jeg har fra Oslo."

 • "Oschlooo er ikke en storby, knapt nok en by. Den er som hjørnet i en park i en storby, det hjørnet der dritten samles."

 • "Lukten er heller tvilsom: en grasat eim av kloakk som ligger konstant over området rundt Stortinget. Rådhuset er en tragisk affære. Likeledes er Aker Brygge alt annet enn vakkert."

 • "Oslo er hele Europas heroin- og tiggerhovedstad. Hvordan kan et så rikt og velorganisert land ha nordmenn boende på gata?"

  Kanskje litt traust?
  Kanskje litt traust? Vis mer


  Jeg gjør meg noen tanker rundt dette. Hvis det nå er slik at byen er stygg og menneskene er "kalde, selvopptatte, liksomtravle og usikre", er det ikke litt pussig at overalt hvor man er i Oslo så snakker "innbyggerne" en eller annen form for dialekt?

  >>Kjedelige fjorder og stygg hovedstad

  >>KOMMENTAR: Oslo - Sjarmløs by?

  Så lurer jeg på....

  Hva er en osloborger? Er det en som bor i byen, eller en som er født og oppvokst i byen av foreldre som er født og oppvokst her? Selv anser jeg meg selv som osloborger. Jeg er født her, men slekten min på både fars- og morssiden er fra andre steder.

  Når du går på gaten og en person virker kald, selvopptatt, liksomtravel og usikker, hvordan kan du vite at denne personen ikke er en av de mange innflytterne til Oslo? I følge Aftenposten i forrige uke vokser byen fortere enn noen gang, og dette er blant annet et resultat av økt tilflytting. Hvorfor flytter folk til Oslo hvis byen er så forferdelig? Sier ikke det noe om resten av landet?

  «Bogstadveien er prakteksempelet på faenskap.»


  Det sies at det bor flere samer i Oslo enn det gjør i hele landet til sammen. Er samene i Oslo osloborgere, eller defineres de som finnmarkinger fortsatt? For uansett om du snakker sørlandsdialekt, vestlandsdialekt, østlandsdialekt eller nordlandsdialekt så er det jo rart at så fort du befinner deg i Oslo så er du bare en av de mange sure osloinnbyggerne.

  Også er det en ting til jeg tenker på. En spesiell grunn til at mange reiser til Oslo er jo fordi Oslo er et sted for toleranse. Her kan alle finne likesinnede enten det dreier seg om musikk, seksuell legning, rasebakgrunn, idrett, utdanning osv. Jeg tror mye av det leserne skriver reflekterer NETTOPP denne intoleransen som gjør at så mange flykter fra utkantnorge. Så fæl er denne byen at det er her befolkningsveksten er desidert størst, mens de fantastiske småsamfunnene med "rette gater, frisk luft, frisk lukt, smilende hyggelige mennesker, herlige forståelsesfulle mennesker, hjelpsomme og intellektuelle mennesker, fantastisk natur" og det som bedre er krymper sammen til snart å ikke eksistere.

  Kan det tenkes at det er alle dere fra andre steder enn Oslo som har flyttet inn til byen, eller som besøker byen, som forsurer miljøet og stemningen her? For å være helt ærlig så trives jeg særdeles godt, og jeg personlig som osloborger kjenner meg aldeles ikke igjen i slakten.