Les klagen og svaret fra Braathens

Her følger en forkortet versjon av en lesers skriftlige klage til Braathens, med påfølgende respons.

...Etter å ha fløyet en del med Braathens har jeg vært meget godt fornøyd med den service jeg har fått, både på flyet og andre steder. Dette inntrykket ble imidlertid endret ganske betydelig for to dager siden, da jeg dessverre ikke hadde billetten min tilgjengelig. Billetten var av type BEST tur-retur, og det var returen jeg skulle bruke. Jeg hadde Wings-kortet og legitimasjon med meg og tilbudte meg å vise billetten ved ankomst Trondheim.

Likevel skulle Braathens ha kr. 300 i gebyr for å skrive ut en ny billett, noe som tok i underkant av to minutter. Hva dette gebyret er ment å dekke er vanskelig å se for seg - administrasjonskostnader kan det i hvert fall ikke være. På Braathens internettsider kan man om Best-billetten lese " BEST er for deg som gjerne vil ha ekstra fleksibilitet, komfort og service når du reiser".

Dette er ikke service, det er skandaløst. Særlig når det er snakk om en engangsepisode. Dette ligner ikke Braathens vanlige service, og jeg regner med tilbakemelding på dette...


Braathens svar

Hei!

Jeg viser til din e-mail av 20. juni vedrørende kjøp av erstatningsbillett.

Flybilletten er passasjerens reisebevis, og anses som et verdidokument, som
alle reisende må kunne fremlegge ved utgangen før ombordstigning. Det er vanlig praksis blant flyselskapene å kreve et gebyr for utstedelse av såkalte erstatningsbilletter. Dette gebyret varierer mellom NOK 300,- og USD
100 for de fleste flyselskapene som flyr innen Europa. Årsaken til at flyselskapene tar betalt for utstedelse av nye billetter, er for å dekke de transaksjonskostnadene som blir belastet ved selve billettutstedelsen samt sperring av den tapte billetten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi beklager uleilighetene, og vi håper vi likevel vil få gleden av å ønske deg velkommen ombord en av våre flygninger igjen snart.

Med vennlig hilsen
for Braathens ASA