VIDDAS GULL: Når vi lengter hjem, er det de små tingene vi savner. Vi lengter etter selvplukkede bær, fjellebekkene og kansje en boks nøkterne fiskeboller.
VIDDAS GULL: Når vi lengter hjem, er det de små tingene vi savner. Vi lengter etter selvplukkede bær, fjellebekkene og kansje en boks nøkterne fiskeboller.Vis mer

Lengter hjem til fiskebollene

Grovbrød, reker og sommernetter. Det er noe av det vi savner når vi reiser ut i verden. Se den store, norske savnelisten.

Jantelov, dystert vintermørke og seks ukers styrtregn i fellesferien – dette får oss til å rømme landet ved den aller første anledning. Men ute i verden savner vi lyset, brødet og angen etter sommerregnet - og savnelisten blir raskt lang som en helnorsk sørpevinter.

Skogbunn og fiskeboller

- Jeg savner lukten av fuktig skogbunn, eller den friske lukten når du står på et svaberg ved havet, sier Helge Baardseth, sjefsredaktør i reisemagasinet Vagabond.

Han har bodd i Vest-Afrika, Mexico og på Bermuda, og har reist flere måneder i strekk.

- Også kalde Vesterålens fiskeboller rett fra boks. Jeg pleier å oppsøke norske båter som kommer til stedet hvor jeg er på, og spørre etter fiskeboller. Da jeg var i Afrika, la en båt fra Knutsens rederi i Haugesund til kai. Jeg gikk ombord og spurte om de hadde fiskeboller. Og det hadde de.

Praktisk

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Når jeg er på mer primitive steder hvor det ikke er noe utvalg i hygieneartikler, savner jeg ordentlig hårsjampo, sier Gry Gaard. Hun har besøkt de fleste kroker i verden, og har også bodd både i Singapore og Australia.

- Men jeg savner også geitost og reker og skiftningene i klimaet. Når jeg er på varme steder, savner jeg at det er så kjølig at jeg kan kle på meg, sier den bereiste damen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skikkelig do-ring, VG, melkesjokolade – se DinSide Reises store savneliste.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.