Lenge leve Legoland

DinSide tester og triller terningen...

Legoland innfrir i aller høyeste grad. Moro for hele familien. Foto: Legoland
Legoland innfrir i aller høyeste grad. Moro for hele familien. Foto: Legoland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide.no har testet Legoland, og testpanelet består av mor (undertegnede), far, sønn og datter (på henholdsvis 3 og 1 år). Dette er definitivt en god ferieopplevelse for store og små.

"Dette var jammen gøy. Jeg vil mer og mer og mer og mer", kunne Daniel fortelle, gjerne 5-6 ganger i løpet av dagen.


Pris

Generelt: Legoland er ikke gratis, men parken er ikke blant de dyreste heller. En voksenbillett koster 279,- dkk (ca. 292,- nok) og en barnebillett 249,- dkk. En familie på fire kan spare noe ved å kjøpe familiebillett på 999,- dkk.

Til sammenlikning er prisen for en barnebillett og en voksenbillett ved Dyreparken i Kristiansand henholdsvis 380,-/300,- nok. Barn under tre år går gratis begge steder.

Skal hele familien spise lunsj på en av restaurantene, seks stykker totalt, bør du regne med mellom 350,- og 500,- dkk. Det finnes mange såkalte ”quick food” alternativer, og her er det billigere. For under hundrelappen får du en pølse, et pizzastykke, en porsjon fish and chips, eller kyllingnuggets samt drikke. En softis koster 25,- dkk (eller hva med en XL vaffel – 10 kuler med syltetøy til 78,- dkk!). Men det beste alternativet er også det billigste: Ta med egen nistepakke og spis i piknikkområdene.

Opplev ekte fisk, legodykkere og ubåter lagd av lego i Atlantis.  Foto: Karoline Steenbuch Lied
Opplev ekte fisk, legodykkere og ubåter lagd av lego i Atlantis. Foto: Karoline Steenbuch Lied Vis mer


Et stort pluss med Legoland er at du nesten ikke møter på en eneste spillebod eller spilleautomat. Det er dog rikelig anledning til å svi av noen penger i butikkene, som selger alt fra matbokser, dekorasjoner og smykker til utkledningseffekter og klær, for ikke å snakke om i Lego Shop, som selvsagt er verdens største legobutikk.

image: Lenge leve Legoland


Helhetsvurdering: Her kan du komme unna med å bruke greit med penger, eller du kan la sedlene fly om du ønsker. Vi gir pluss for at alle attraksjoner er inkludert i billettprisen, og for fraværet av spilleboder.

Terningkast: 6

Les også: Sparer halve prisen i fornøyelsespark


Fasiliteter

Generelt: Her blir trolig alle sine behov dekket, og det er moro og lærerikt for hele familien.

I Miniland kan alle barn kjøre elektriske biler, båter, tog og fly. Den raske karusellen Kålorm og hoppeturen Frog Hopper vil definitivt få de minste til å trekke på smilebåndet. Barn mellom 7 og 13 år kan også ta førerkort i en egen elektrisk bil, og både barn og voksne kan beskue og beundre mange av verdens kjente byer, steder og bygninger i miniformat. Bergen-by er laget av intet mindre enn 1.234.700 legoklosser!

I Piratland finnes barnslig underholdning for hele familien. Her vil du på seilturer treffe pirater, krokodiller, haier, og mye annet. I Fyrtårnet trekker man seg opp et 11 meter høyt tårn. I 2008 åpent Legoland Pirate Lagoon, som tilbyr masse spennende vannaktiviteter. Et av høydepunktene er Pirate Splash Battle der man sitter i en båt og er utstyrt med ekte vannkanoner man kan skyte med... Men ikke føl deg for trygg, de kan nemlig skyte fra land også, og vips er krigen i gang.

Et pluss her er Legoland har satt opp tørkemaskiner med plass til hele familien. Prisen er 20 kroner, men det er det verdt om vannleken har gått over styr. Undertegnede kan forøvrig også anbefale å bruke tørkemaskinen på regnfulle dager (se bildet nederst på siden)!

En av de nye Star Wars figurene. Ganske imponerende... Foto: Karoline Steenbuch Lied
En av de nye Star Wars figurene. Ganske imponerende... Foto: Karoline Steenbuch Lied Vis mer


Andre høydepunkter: Opplev indianerlivet i Legoredo Town, hvor du blant annet kan grille dine egne brød, sjekk ut middelalderen i Knight´s Kingdom og vikingtiden i vikingflåten Viking River Splash. Du finner Indiana Jones-stemning i Adventure Land og westernaction i Legoredo Town. Eller hva med å realisere brannmanndrømmen? I Falck Fire Brigade kjører man sin egen brannbil fram til brannen og pumper vann til den er slukket. I Power Builder kan du programmere din egen tur. Velg mellom 70 forskjellige bevegelser på fem forskjellige nivåer, som kan kombineres til totalt 1.4 milliarder turkombinasjoner.
I Akvariet Atlantis svømmer fisk av alle former og farger rundt i totalt 600.000 liter vann. På Legoland kjøres i tillegg en rekke forestillinger, både ekte show og 3D-animasjoner. Tilslutt må vi også nevne Star Wars-universet, som er en nyhet i Legoland. Kjente figurer boltrer seg på 140 kvm, og består av til sammen 1,5 millioner legoklosser.

image: Lenge leve Legoland


Helhetsvurdering: Legoland sier de først og fremst er en verden til barn mellom 2 og 12 år, og deres familier. Parken vil uten tvil glede de yngste. Spørsmålet er om det er like moro for ungdommen. Likevel vil et fåtall av attraksjonene, som berg- og dalbanen X-treme Racers, Viking River Splash og den nye Star Wars attraksjonen helt sikkert gjøre det mer attraktivt for de litt eldre. Et annet pluss er at det er lite kø og venting på alle attraksjonene. Det kjennes aldri kaotisk, men er tvert i mot stort, åpent og luftig.

Terningkast: 6

Les mer: Her er familiefavorittene

Ta minetog i Legoredo Town og opplev blant annet Mount Rushmore. Lagd av 1.5 millioner legoklosser og 40.000 duploklosser.   Foto: Legoland
Ta minetog i Legoredo Town og opplev blant annet Mount Rushmore. Lagd av 1.5 millioner legoklosser og 40.000 duploklosser. Foto: Legoland Vis mer


Mat og drikke

Generelt: Det er utallige boder, restauranter og cafeer som selger mat. Men det går i pølser, pizza og pasta, for ikke å snakke om pommes frites formet som legoklosser. I bodene er det pannekaker, doghnuts, slush, iskrem og sukkerspinn som gjelder. Er du opptatt av sunn mat eller kjører lavkarbo bør du altså ta med egen mat. Legoland får likevel et lite pluss for at det finnes enkelte sunne alternativer på de forskjellige restaurantene (som salat).

Pris: Se avsnitt "pris".

image: Lenge leve Legoland


Helhetsvurdering: Legoland har mange restauranter og boder, som hovedsakelig tilbyr fast food. Pluss for at det er mange serveringssteder, men et lite minus for at de bare selger usunn mat. Hva med noe så enkelt som en smoothiebar? Pluss for at noen av restaurantene har små lekekroker der de minste kan rase fra seg litt, etter hvert som de blir lei av å sitte i vogn.

Terningkast: 4

Pirate Water Falls: Et lekeparadis for barn som er glad i vann.  Foto: Legoland
Pirate Water Falls: Et lekeparadis for barn som er glad i vann. Foto: Legoland Vis mer


Service og annet

Generelt: Her er det morsomme, blide og imøtekommende ansatte dagen lang. Ingen sure miner selv om regnet plasker ned. Barn får den hjelpen og oppmerksomheten de trenger. Ellers er det mange toaletter på området, og de er rene. Det er et eget barnesenter, der man kan stelle og amme babyer i fred og ro, eller varme opp babymat i en mikro. På informasjonssenteret kan man booke overnatting, ta ut penger i minibank, oppbevare bagasje og leie vogner. Det er god skilting i Legoland, stort og oversiktlig, og veldig barnevognvennlig. Her har man til og med tenkt på de firbeinte. Flere steder finnes det legohundeskåler med vann i.

image: Lenge leve Legoland


Helhetsvurdering:
En blid, oppmerksom og effektiv betjening, og lite søppel og rot – både inne og ute.

Blitt våt av vannkanoner, badeland eller rett og slett av regn? Ikke noe problem! Haystack dryer gjør susen.  Foto: Espen Lied
Blitt våt av vannkanoner, badeland eller rett og slett av regn? Ikke noe problem! Haystack dryer gjør susen. Foto: Espen Lied Vis mer

Terningkast: 6


Konklusjon

Moro for alle. Maten trekker litt ned, men man drar da ikke til Legoland for å spise?! Sørg for å ha god tid, så dere ikke må stresse rundt. Det er så mye moro å oppleve og se. Det beste er å planlegge å være der i to dager. Familien vil neppe gå lei!

- Mamma, jeg vil til Legoland (Daniel, dagen etter hjemkomst)!

Regner det (som det har en tendens til å gjøre denne sommeren!)? Ikke noe problem: Invester 30,- kroner i en Legoland ponsjo, og gled deg over den lykken og entusiasmen alle barna viser. Når ikke de bryr seg ikke om regnet, gjør ikke mor eller far det heller! Definitivt verd turen!

image: Lenge leve Legoland


Terningkast: Sterk femmer