Spania er pop blant nordmenn. En rekke selskaper, driver med utleie og salg av feriehus langs den spanske kysten. Bildet er fra Andalucia. <br />
<i>Foto: Jorge Tutor</I>
Spania er pop blant nordmenn. En rekke selskaper, driver med utleie og salg av feriehus langs den spanske kysten. Bildet er fra Andalucia.
Foto: Jorge TutorVis mer

Leietips

Leiemarkedet kan være tøft nok her hjemme - ute må du i tillegg takle problemer som språk, valuta og andre regler.

Amerikaneren Jim Wallace har skrevet bok om å leie hus og leiligheter i Europa (Villa, Cottage & Apartment Rentals in Europe) Han anbefaler at du dersom du velger å gå om en eiendomsformidler, bør du velge en som har gode og detaljerte kunnskaper om utleieobjektene og som kan vise frem skikkelige grundige prospekter, fortrinnsvis med bilder. Dernest bør du spørre etter såvel husets fordeler som ulemper.

Wallace mener videre at har du funnet drømmehuset, bør du være rask i avtrekkeren - det er nemlig ikke alene om å ønske deg stedet. Vær gjerne ute minst et halvt år i forkant av turen. Han minner også på den gamle regelen: Er det for godt til å være sant, så er det ikke sant – er feriehuset usannsynlig billig har du enten fått tak i en førsteklasses rønne, eller det eksisterer ikke noe leilighet.

Med og uten tilbehør

Husk også å sjekke hva som er inkludert i prisen. Mange leiligheter og hus, leies ut fullt utstyrt, men enkelte steder må du betale ekstra for sengetøy, håndklær og rengjøring. Likeledes bør det være klart hvorvidt strøm og gass, er inkludert i leien. Lag en fullstendig avtale. Betaler du et firma på forskudd, bør du vurdere en avbestillingsforsikring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Flere anbefaler å betale herligheten med kredittkort - slik er det enklest å spore opp eventuelle mislighold eller ved tvister. De fleste utleieselskaper aksepterer kort. Vær oppmerksom på at leier du på privatmarkedet, er det imidlertid ofte vanskelig å betale med kort.

Utleiebyråer

En rekke byråer verden over står også parate til å formidle feriehuset. Sjekk disse:


Merk at DinSide ikke har testet disse, og kan dermed ikke gå god for kvaliteten.