Leiebil - billig hjem til jul!

Er du en av de virkelig trege til å bestille julebilletten hjem? Vi har sjekket hvordan det ligger an med ledige plasser nå kort tid før rushet starter.

Det er håp, selv for etternølerne som ikke har ordnet juletransport selv om julaften er mindre enn en uke unna. Både fly, tog og buss kan transportere reisende til jul. Og det finnes også andre muligheter. Her er våre tips.

En leiebil kan være løsningen! Er dere fire i bilen koster det bare rundt 500 pr. snute fra Oslo til Trondheim.
En leiebil kan være løsningen! Er dere fire i bilen koster det bare rundt 500 pr. snute fra Oslo til Trondheim. Vis mer

Tog vestover

Informasjonssjef Jan Erik Kregnes hos NSB kan fortelle at det er mer eller mindre umulig å få sitteplass på noen av togene fra Oslo til Trondheim de nærmeste dagene.

-Det er generelt vanskelig å få plass på togene opp til Trondheim nå, men det kan finnes enkelte plasser hvis man er fleksibel på når på
dagen man kan reise.

-Hvilke avganger er vanskeligst?

-De aller fleste togene er fulle, men aller verst er det på fredag ettermiddag og kveld. Vi har satt inn tre ekstratog, men det hjelper ikke på de mest populære avgangene. Det er også svært fullt på lørdag, forteller Kregnes.

Kregnes forteller videre at det er spesielt Dovrebanen og Nordlandsbanen som har fulle tog. Ønsker du derimot å reise med Sørlandsbanen eller Bergensbanen, drister Kregnes seg til å formidle at det faktisk finnes bra med plasser nå før rushet starter.
NSB og flyselskapene forteller at det er avreise på fredag som er det aller vanskeligste hvis man søker ledig plass. Men generelt har en økning i trafikken gjort at de fleste dagene frem til julaften nå er vanskelig hvis du vil av gårde på skinner eller vinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SAS har enkelte plasser ledig

SAS melder om at de faktisk har en del billetter ledig fortsatt. Men informasjonssjef Siw Meisingseth i SAS sier at det ikke er mye ledig kapasitet, og at det generelt er lettest å få plass på fly innen Sør-Norge.

- Vi har fortsatt ledig en del minipris-billetter på en god del avganger. Reiser man midt på dagen er det definitivt enklest å komme seg med et av våre fly, forteller Meisingseth. Hun anbefaler alle som ikke har fått plass om å ta kontakt direkte med flyselskapet for å sjekke hvilke alternativer som finnes.

Braathens melder om fulle fly

Vi kontaktet bookingavdelingen til Braathens for å sjekke om det hardt prøvede flyselskapet i hvert fall har klart å fylle opp setene sine i julerushet. Her fikk vi opplyst at det er helt utsolgt på så å si alle BACK-plasser de siste dagene før jul, reiser til Trondheim inkludert.

Det finnes noen strøplasser på de fleste avganger. Generelt er det noe lettere å få plass innen Sør-Norge enn til og fra nord. Men billigbilletter kan du bare glemme. Billigbilletter må bestilles senest en uke før avreise.

En Minipris hos flyselskapene koster 1.800 fra Oslo til Trondheim tur/retur. Skal du bare én vei ligger prisen på rundt 1.600 kroner.

Sikkert hos Nor-Way bussexpress

Dette er et sikkert kort for deg som fortsatt ikke vet hvordan du skal komme deg hjem. Busselskapet opererer nemlig med plassgaranti og garanterer at dersom en buss til en destinasjon innenlands fylles opp, settes det kort og godt opp en ekstra buss. Eksempelvis koster en reise mellom Oslo og Trondheim ca. 550 kroner - én vei! Klikk her for å sjekke julerutene til selskapet.

Hurtigruta har god plass

Hurtigruta gir klar beskjed: Det er god plass om bord på alle avganger.

Hurtigruta er et godt alternativ for deg som skal reise på kysten mellom Bergen og Kirkenes. Kontakt Hurtigruta for mer informasjon.

Tenk utradisjonelt – lei en bil!

Du tenker kanskje ikke på det uten videre, men å leie bil er et godt alternativ hvis du ikke får plass på ønsket avgang med fly, tog eller buss. Hos DinSide Bil kan du finne ut hvilke veier du kan kjøre, og hvilke som er stengt.

Hva om vi skal reise mellom Oslo og Trondheim? Hertz forteller at vi kan få leie en bil den 23/12 i Oslo. Hvis vi ønsker å levere den i Trondheim må vi betale et ”droppgebyr” på ca. 500 kroner. Leie av bil starter på ca. 760 kroner. Regner vi med bensinforbruk og ”droppgebyr” vil man kunne komme seg fra Oslo til Trondheim for rundt to tusen kroner. Fire i bilen – og du betaler rundt 500 kroner pr. person. Billigere enn både fly, tog og buss hvis man vil reise fra Oslo til Trondheim nå før jul!

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.