Leie babyutstyr på chartertur?

TIPS: Det er mye utstyr som skal med, for en småbarnsfamilie på tur. Charterselskapene lar deg leie babyutstyr på stedet, men ikke alle garanterer at du får det. Her er selskapenes praksis, priser og tipsene som gjør at du slipper å bekymre deg for om du får babyutstyret ved ankomst eller ikke.

Man trenger ikke mye utstyr for en dag på stranden, men en seng å sove i er godt å ha. Foto: Gry Sagen Erni Foto: Gry Sagen Erni Vis mer

Leie babyutstyr på chartertur?

  1. Nødtips


Sprinkelseng, babystol og trille gjør livet lettere for både stor og liten, men mange som reiser med små barn vil nok helst vite at de får disponere dette utstyret eller ikke, før avreise fra Norge. Tre av de fire største norske charterselskapene har babypakker eller liknende på sine spesielt familierettede familieanlegg, og bestiller du dette utstyret her, er du garantert å få det. Men dette gjelder på langt nær alle hotellene i charterkatalogene; på de fleste er det regelen at du kan ønske deg utstyr, men du vet ikke om du får det før du er framme på hotellet.

>> Vil du være sikret det nødvendige utstyret? Klikk her får våre nødtips.

Familieanlegg

Planlegger du en charterferie med småbarn, er det mange hensyn og vurderinger som skal tas. Det skal være rolig og fint for småtten med gode grave- og bademuligheter, det skal kanskje være aktiviteter for større barn, og så skal det være hyggelige omgivelser og kanskje trivelige restauranter for mor og far. I tillegg så trenger man babyutstyr som man helst vil slippe å dra på, i tillegg til all den andre bagasjen som egentlig er nok.

Både Saga, Ving og Star Tour har familieanlegg som er spesielt tilrettelangt med tanke på barnefamiliene. Her er det bassenger for store og ikke minst plaskebassenger for de aller minste, det er gjerne barneklubber med aktiviteter for de litt større barna, og det er kanskje muligheter til å kjøpe halvpensjon eller helpensjon. Saga kaller disse anleggene Saga Garden, Ving kaller dem Sunwing Resort, og Star Tour kaller dem Blue Village. Apollo har ikke slike familieanlegg.

Spesielle småbarnsleiligheter

Ving Reiser er det charterselskapet som tar steget lengst ut med tanke på familievennlighet. På de fleste av Sunwing Resorts kan du få leiligheter spesielt tilpasset småbarnsfamiliene. Her er det barneseng, mikrobølgeovn, barnestol, hvilestol, potte, skammel, stellbordsunderlag, parasoll, TV med videokanal og barneservice. Det vaskes og tas oppvask hver dag. Disse leilighetene ligger alltid på bakkeplan.

Kostnader

Ving og Saga har babypakker bestående av trille, barneseng og barnestol, mens Star Tour leier ut dette utstyret enkeltvis. Her er leiekostnadene (priser per uke):

    Ving: Bambino-pakke: 260 kroner
    Saga: Baby-pakke: 200 kroner
    Star Tour: Stellebord, trille og barnestol: 150 kroner per stykk. Seng er gratis.
Apollo har ingen slike familieanlegg eller babypakker som disse andre tre charterselskapene, men du kan leie senger på hotellene for mellom 3 og 4 euro om dagen (25-33 norske kroner dagen).

Med baby på tur

Vil du helst leie seng på stedet, eller tar du heller med din egen reiseseng? (Avsluttet)
Leier helst(67%) 81
Tar med egen(19%) 23
Vet ikke helt(14%) 17
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Andre hoteller

Det ovenstående er priser for leie av utstyr på de spesielle familieanleggene. Skal du bo på andre hoteller, leier du direkte fra hotellet, som fastsetter pris og tar betaling. Dette gjelder for det meste senger og kanskje barnestoler, mens du ikke kan forvente å leie triller av hotellet. Du kan ønske deg barneseng når du bestiller, men du er altså ikke garantert å få det. Dette får du vite først ved innsjekk på hotellet.

- Noen tar med egen seng, men som oftest går det jo bra, sier salgssjef Marie-Anne Zachrisson i Saga Solreiser. Kanskje hvis man reiser i midten av juli, og det er stor sjanse for at det er mange som trenger barneseng som er ute å reiser, så kan man vurdere å ta med seng, men i de fleste tilfeller vil hotellet imøtekomme disse ønskene. Og så er det slik at de som bestiller først, får prioritet, fortsetter Zachrisson.

- 40 prosent av gjestene til Ving bor på Sunwing-anlegg, forteller direktør Christian Grønli i My Travel og Ving Reiser. Men trenger man slikt utstyr, er det et visst utvalg også på våre Ving Resorts. Dette får man ikke bestilt hjemmefra, men som oftest så ordner det seg. Seng er ikke noe problem, men det er begrenset med barnestoler og paraplytriller her, fortsetter Grønli.

- Barnesenger får man på alle hotellene, og selv om man ikke er garantert seng, så går det bra i 99 prosent av tilfellene, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour. Man skal være maksimalt uheldig hvis ikke. Vil man være helt på den sikre siden, kan man selvsagt ta med seng, men det er få som sikrer seg; de fleste har god erfaring med at det går bra, forteller Petersson.

Apollo har ingen familieanlegg hvor du kan få reservert og garantert slikt barneutstyr før avreise. Du kan få leid barnesenger og til dels stoler, men dette føres inn som et ønske ved bestillingen, og du får ikke vite om du får dette utstyret før du står i resepsjonen på hotellet.

- Man får leid barnesenger på hotellene Hellas, kanskje ikke på de aller enkleste overnattingsstedene, men fra tre stjerner og oppover, forteller produktssjef og salgssjef i Apollo, Erik Haug. Man får vite om det er muligheter for å leie slikt når man bestiller, fortsetter han.

>> Sjekk våre nødtips

Mer for barnefamilien på reise:

Prisoversikt 2005: Familie- og fornøyelsesparkene i Norden
Verdens vannparker
Underholdning for minsten i reiseformat

Charterselskapenes barneklubber
Dippedutter som gjør reisen til barnemat
Barna må reiseforsikres