Leie av bilbarnesete i Spania

Hvordan er det med leie av barneseter i Spania?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Foto: Volvo
Foto: Volvo Vis mer

Vi er en familie som skal på ferie til Spania, og lurer på hvordan det er med leie av barneseter til bil?

Påbudt med barnesete

I Norge er det påbudt med spesialtilpasset sikringsutstyr for barn i bil, for barn inntil fire år. Sikring av barn i bil synes ikke å være et veldig hett tema i Spania, men ifølge Spanias Turistkontor gjelder det samme regelverket for sikring av barn i Spania, som vi har her til lands. Du altså sikre barn opptil fire år, med eget sikringsutstyr i bil.
En annen side av saken er selvsagt sikkerhetsaspektet. Barnet er bedre beskyttet i tilfelle en ulykke, ved bruk av barneseter. Her til lands bruker man gjerne forskjellige former for barnesikringsutstyr enda lenger enn den lovpålagte grensen; du får kjøpt sikringsutstyr for barn opp til 10-12 år.

Spania har en dødelighetsrate på 3,1 per 100 millioner kjørekilometer. Til sammenlikning er raten i Sverige 0,9 og Danmark 1,7.

- Bestill før avreise

Kjører du med egen bil nedover Europa, er dette selvsagt ikke noe problem. Utfordringen kommer dersom du flyr sydover, og ønsker å leie bil med barnesete. Det skal ikke være noe problem å leie barneseter hos de store bilutleiefirmaene – i alle fall ikke for de minste.

- Hos oss er ikke det noe problem, det er bare å bestille når du bestiller bilen. Men det lønner seg å være tidlig ute; bestiller du innen 72 timer før avhenting, garanterer vi barnesete. Vi har seter fra 6 mnd til 4-5 år, og det koster 45 NOK i leie per døgn, forteller marketingsjef i Avis, Lindis Sørnes.

Europcar melder om at du kan bestille bil med barnesete dersom du leier gjennom dem, men de anbefaler deg faktisk å ta med eget sete.

- Til land som Spania og Hellas anbefaler vi gjerne å ta med eget sete. I disse typiske ”Syden-landene” er setene ofte ikke etter norsk standard; det er gode seter, og etter gjeldende standard i de landene, men dessverre ikke som et norsk barnesete. Så for at man skal føle seg skikkelig trygg, anbefaler vi gjerne at man tar med eget sete, sier markedssjef i Europcar bilutleie, Mikael Ekblom.

Vi håper dette var til noe hjelp.
God tur!

  • Videre til neste spørsmål

  • Tilbake til hovedartikkel