Lei et slott

Lev i luksus og fest som en hertug. Europas slott er til leie, og har du nok venner trenger ikke en helg i luksus å koste deg skjorta.

For 2.585 kr per person kan du og ni av dine venner leie dette vakre slottet i Frankrike i en uke. Foto: Longevergne.net
For 2.585 kr per person kan du og ni av dine venner leie dette vakre slottet i Frankrike i en uke. Foto: Longevergne.net Vis mer


Tenk deg en helg med 20 venner på et slott i Skottland. Eller hva med et bryllup på et middelalderborg i Frankrike?

Rundt omkring i Europa finnes det slott som man kan leie over en kveld, dag eller uke. Noen av slottene er gjort om til hoteller, der du kan leie deg et rom eller to, mens andre slott kan leies ekslusivt. Det vil si at du får hele slottet til din egen disposisjon. Selv om dette kan høres dyrt ut, trenger det ikke å svi altfor mye i lommeboka. For om man spleiser med noen venner blir det ikke så store summer på hver for å oppleve noen dagers slottseventyr.

For de fleste

Ta for eksempel det relativt billige slottet Ballynagowan Castle i Irland. Nei, slottet har ikke en stor voldgrav, og det ser ikke akkurat ut som Torneroseslottet. Men bygningen er over 600 år gammel, og burde gi en opplevelse utenom det vanlige. Og så veldig dyrt er det ikke heller.

Leier du slottet mellom 6. oktober og 21. desember, koster det 1.000 pund for en uke. Med dagens valutakurs vil det si 12.744 norske kroner*. Slottet har plass til åtte personer, så da blir det 1.593 kroner per person for en uke. Ikke så dårlig det?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan finne flere slike godbiter i vår oversikt over slott du kan ha for deg selv.

>>Se oversikten over slott til leie her

Amhuinnsuidhe Castle er et nydelig slott. Men de fleste må nok bare drømme om å få denne bygningen for seg selv. Foto: Celticcastles.com
Amhuinnsuidhe Castle er et nydelig slott. Men de fleste må nok bare drømme om å få denne bygningen for seg selv. Foto: Celticcastles.com Vis mer


Ikke for hvermansen

Hva med en uke på et av Skottlands mest storslåtte slott? Vel, da må du regne med at lommeboken din får svi. Bare se på dette priseksempelet:

Du har lyst til å leie et slott i Skottland i en uke. Tilsammen er dere en gruppe på 20 personer. Dere har lyst til å sjekke inn på det lukseriøse og storslåtte Amhuinnsuidhe Castle, som ligger på østkysten av Skottland. Til sammen koster en ukes kos 28.905 pund. En rask sjekk i DinSides valutakalkulator, så ser man at det tilsvarer 364.261 kroner*. Deler dere prisen på 20 personer, blir det 18.213 kroner hver. Prisen inkluderer mat. Dette er nok ikke en pris for hvermansen, men for de som har råd til å betale for litt ekstra luksus.

DinSide har laget en oversikt over prisene på noen av slottene i Europa. Listen har bare med slott som kan leies eksklusivt, dvs at du leier hele slottet for deg selv. Her finner du mange billige (og noen ikke så billige) godbiter.

>>Se oversikten over slott til leie her

* Valutakursene er omregent med DinSides valutakalkulator 4. oktober 2006

Flere slottshistorier:

Lei et slott


En greves verden

FYN: Fine ting og rare tilstander på Glorup slott.
September 2006.

 Foto: Robert Linder
Foto: Robert Linder Vis mer


Helt konge i eget slott

MÅNEDENS BOLIG: Lyst til å bli konge i eget slott? Bytt ut ettromsen i Oslo med et slott i Frankrike, da vel. Her er 10 slott - fra 1,5 til 10 millioner.
August 2006.

Lei et slott


Slottstappet moro

EKSOTISK: Skyteskår og kanoner, spøkelser og kunst. Nå syns vi de er romantiske, men opprinnelig ble de fleste slott bygget for krig.
Oktober 2004.

Lei et slott


Hva er et slott?

DEFINISJON: Hva ligger egentlig bak betegnelsen slott?
Oktober 2004.