Lei en shoppingkonsulent

Ny garderobe, men vet ikke hvor du skal finne den? Lei evinnelig traving i butikkene time etter time uten å finne et eneste plagg du liker? En shoppingkonsulent hjelper deg med letingen, og du lærer hvordan du skal kle deg på veien.

Tina Seltzer. Foto: Tina Seltzer
Tina Seltzer. Foto: Tina Seltzer Vis mer

En hjelpende shoppinghånd

  1. Lei en shoppingkonsulent


Tina Seltzer er farge- og stilkonsulent i kjeden Beauty for all Seasons, og tilbyr blant annet tjenester som shoppingkonsulent. Hun forteller at hun startet opp i Norge for rundt 15 år siden, men at det først var for et par år siden at dette med shoppinghjelp ble noe tema. Men siden i fjor har det tatt seg veldig opp, forteller hun.

- Inntil i fjor var det nok veldig ullent hva vi drev med, men etter Motepolitiet og Homsepatruljen har det virkelig tatt seg opp, og nå er det mange som tar kontakt, forteller Seltzer. De fleste er mellom 35 og 55 år, og det er gjerne folk som har skiftet jobb noen ganger og som er usikre på hva de skal ha på seg. Eller det kan være folk som har skilt seg og ønsker å bli helt ny. Og nå før jul kommer det mange menn som skal ha gavekort til konene sine, sier hun.

Seltzer tar 500 kroner timen, og på en eller to timer rekker du mye - men skal du ha en helt ny garderobe må du nok regne med at dettar litt lenger tid enn to timer. Seltzers kunder bruker alt mellom 2.000 og 35.000 på en slik handlerunde, avhengig av hva og hvor mye kunden skal ha.

- Vi hjelper kunden til å få en garderobe som henger sammen; veldig mange synes det er spesielt vanskelig med tilbehør, så som belte, veske, skjerf, ørepynt osv. Det er heller ikke slik at vi bare plukker et antrekk til kunden og så er vi ferdige; de lærer også veldig mye, som hva de skal se etter, hvilke farger de kan ha, hva de skal ha inni osv, forteller Tina Seltzer.

Personal shopper

Helle Myhre driver imagefirmaet av samme navn, og tilbyr blant annet tjenester som personal shopping. Hun sier at markedet i Norge ikke er stort, men at de som benytter seg av det har litt spesielle behov, og er lei av bomkjøp.

- Når vi går rundt i butikkene, går praten hele tiden og kunden setter pris på at hun eller han får riktige antrekk både når det gjelder farge og stil. Selvfølgelig lærer de en god del underveis.To timer pleier å være tilstrekkelig for vanlig innkjøp, sier Helle Myhre.

Hun er med kundene rundt i butikkene og og forteller hva som passer, hva som ikke passer, og hva kunden kan gjøre for at det skal bli bra. Hun starter alltid med en prat i forkant av handlerunden, for å finne ut hva slags behov det er kunden har, så de kan konsentrere seg om det de skal ha og ignorere alle uvesentligheter. Helle Myhre tar 750 kroner timen.

>> Tilbake til hovedartikkelen