<B>LUKSUS FOR FLERE:</B> Disse ferievillaene er dyre, men du kan bo ganske billig likevel.
LUKSUS FOR FLERE: Disse ferievillaene er dyre, men du kan bo ganske billig likevel.Vis mer

Lei en luksusvilla uten at det lopper deg

Ferievillaer som ser ut som ti millioner kroner, men som kan bli rimeligere enn du tror.

"Cribs" på MTV var i sin tid ekstremt vellykket TV fordi det viste fram boliger så dyre at hverdagsfolk ikke hadde hatt råd til dem selv om de hadde pantsatt hele slekta på morssida. Folk flest liker å se på ting de ikke har råd til.

Ferievillaene i denne artikkelen tilhører på mange måter mellom-"Cribs"-segmentet, for, jada, de er dyre, men, neida, de er ikke nødvendigvis uoppnåelige av den grunn.

Tripadvisor er ikke bare en svært nyttig tjeneste som ved hjelp av hotellgjestanmeldelser gir et godt inntrykk av hvilke hoteller du bør styre unna og hvilke du trygt kan sjekke inn på. Nå har sidene fått en ny, omfattende ferieboligoversikt, der du får full oversikt over priser, kontaktpersoner og generelle bofasiliteter til villaer verden over.

Jo flere dess bedre

Også her kan brukerne legge igjen anmeldelser, noe som er en dyd av nødvendighet når prisene gjerne ligger på 130.000 kroner per uke.

Men fortvil ikke hvis sekssifrede summer skremmer vannet av både deg og feriebudsjettet. Det finnes rimeligere alternativ.

Vi har søkt oss rundt blant ferievillaer i Mykonos, Hellas, og der kan en bo veldig bra for greie priser hvis en bare har mulighet til å reise litt utenfor sesongen, og/eller har mulighet til å reise sammen med flere andre.

En rekke av villaene har så mange som fem soverom med dobbeltseng, og da kan plutselig ti stykker dele regningen. Det kan gjøre underverker for budsjettet til hver enkelt gjest.

Litt over 2000 kr. for en uke

FUNKISLINJER: Ingenting å si på fasilitetene på innsiden, selv om du nok helst vil tilbringe tida på utsiden.
FUNKISLINJER: Ingenting å si på fasilitetene på innsiden, selv om du nok helst vil tilbringe tida på utsiden. Vis mer


Noen av alternativene ligger altså i det lavere prissjiktet, som for eksempel dette huset. Det har fem minutters avstand til sjøen, fire dobbeltsoverom, to bad, fullt utstyr kjøkken, trådløsnett, satelitt-TV, og utsikt over Egeerhavet.

Prisene varierer mellom 371 og 493 dollar per natt (rundt 2400 og 3200 kroner), mens ukeprisene ligger på mellom 2.587 og 3.450 dollar (cirka 16.700 og 22.200 kroner). Deler du disse summene på, si, seks og åtte personer, kan plutselig villadrømmen være innenfor rekkevidde.

Mellomklasse med luksusfaktor

Beveger du deg litt lenger opp i pris kan du få et stort, privat svømmebasseng, klimaanlegg, kort vei til stranda, utsikt mot stranda og havet, jacuzzi, fire dobbeltsoverom, spisestue med plass til åtte personer, marmorterrasse, og, eh, mikrobølgeovn.

STORT NOK? Dette bassenget tilhører bare gjestene ved Villa Atalia.
STORT NOK? Dette bassenget tilhører bare gjestene ved Villa Atalia. Vis mer

Villa Atalias døgnpriser begynner på 557 dollar (3580 kroner) i lavsesongen og ender på betydelige 929 dollar (6000 kroner), men deler du summen på åtte personer er du nede i mellom 450 og 750 kroner natta.


De fleste villaene må leies for en minimumsperiode, ofte en hel uke. Villa Atalia er litt mer beskjeden, her slipper du unna med minimumsleie på fem netter.

Når du skal ta i skikkelig

Har du kapasitet til å ta i litt kan du ta en kikk på utrolige Villa Orpheus. Med fem soverom og plass til 10 gjester, sju bad, skjermet beliggenhet, to kjøkken, flere terrasser, 3000 meter til nærmeste strand, heftig svømmebasseng og et generøst boareal er det kanskje ikke så rart at den laveste døgnprisen er 929 dollar (6.000 kroner) - og at den kun gjelder for opphold i oktober.


Høyeste døgnpris er 2.849 dollar (18.300 kroner), mens laveste og høyeste ukepris ligger på henholdsvis 6.504 og 19.945 dollar (42.000 og 128.000 kroner).

Ta kontakt

Du kan altså søke deg rundt i store deler av verden etter slike ferievillaer, og eieren eller utleieren kontaktes gjerne direkte for å etablere et eieforhold.

Mange villaer har dessuten oversikt over hvilke perioder som allerede er bortleid, som for eksempel her, mens andre steder må du ta kontakt med utleier for å finne ut når det er ledig.

Sjekk ut tjenesten her.

FUNKISLINJER: Ingenting å si på fasilitetene på innsiden, selv om du nok helst vil tilbringe tida på utsiden.
Blue Living Villa i Mykonos, Hellas.
Blue Living Villa i Mykonos, Hellas.
Blue Living Villa i Mykonos, Hellas.
Blue Living Villa i Mykonos, Hellas.
Villa Atalia i Mykonos, Hellas.
Villa Atalia i Mykonos, Hellas.
Villa Fayrouz i Mykonos, Hellas.
Villa Fayrouz i Mykonos, Hellas.
Villa Fayrouz i Mykonos, Hellas.
Villa Liv Gra i Mykonos, Hellas.
Villa Liv Gra i Mykonos, Hellas.
Villa Liv Gra i Mykonos, Hellas.
Villa Liv Gra i Mykonos, Hellas.