Lei ditt eget fly i ferien

Er du ikke bemidlet nok til å eie ditt eget privatfly, kan du leie et fly for deg og dine til din ønskede destinasjon.

Norske aktører


Norske Bergen Air Transport er et lite norsk firma som tilbyr flyutleie med flyger. De flyr deg til hvor du måtte ønske i Europa eller resten av verden, og er operative 24 timer i døgnet.

Daglig leder i Bergen Air, Geir Hellsten, forteller de at operer med faste timepriser som varierer fra 10.000 til 15.000 kroner, for flyginger til forskjellige destinasjoner. Flyene deres tar inntil 12 personer, og flygingen kan i utgangspunktet gå til hvilken som helst destinasjon i verden. Over lengre flyginger må man regne med mellomlandinger, for å tanke opp.

I følge Hellsten går timeprisen ned på lengre flyginger. Og det lønner seg å være flere, for da kan regninga deles. Flyene deres har et maks antall på 12 personer. Markedet for å chartre privatfly har gradvis vært økende siden Bergen Air startet opp i 1998, og utenlandske turister har ofte vært interessert i å leie fly, for å fly over Norge på rundturer. Dette er en glimrende måte å se Norge og norske turistattraksjoner.

På samme måte tilbyr Sundt Air private flygninger. Sundt Air leier ut kjente næringslivstoppers fly, når de ikke benyttes av eierne. Blant flyene du kan velge mellom, er flyene til Kjell Inge Røkke, Stein Erik Hagen og Olav Nils Sunde. Med andre ord kan du velge mellom flere forskjellige flytyper, så lenge du har midlene. Her kan du se priseksempler fra Sundt Air.

Fikser alt for deg

Et hollandskbasert firma, Air Business Services, reklamerer med at de henter deg på hvilken som helst flyplass du måtte ønske, de står til din disposisjon når du ønsker å dra, kabinpersonalet sørger for å fortolle det du har med deg, og kjøleskapet er fylt opp etter dine ønsker og krav. De ordner alt slik at du skal slippe å tenke på noe annet enn ferien din, eller møtet du skal være på.

Privatfly

Frister det deg å leie privafly? (Avsluttet)
Helt klart(71%) 917
Hvis andre betaler(24%) 309
Dette kan de rike beholde for seg selv(5%) 66
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Bluestarjets tilbyr mye av det samme, men her kan du velge hvilken som helst type fly. Det er heller ikke her noen restriksjoner på hvor du skulle befinne deg, og du kan lande på over 3.500 flyplasser rundt om i verden. Du blir også hentet med limousin når du skal fly med Bluestar.

Ingen av selskapene vil oppgi sine priser, men henviser til at du enten må bli medlem eller bestille deres kataloger for å få priser. Dette også fordi det varierer veldig i forhold til flytype og hvilken type service man ønsker. Men billig er det nok ikke.