<strong>SLEEP BOX</strong> Finner du roen her?
SLEEP BOX Finner du roen her?Vis mer

Lei deg en boks

Øk ventekomforten med seng, tv og internettilgang.

Dette er redningen for deg som er lei av å slite på de harde setene i venteområdene ved gaten på flyplassen: Sleepbox - eller soveboks på godt norsk, - er utviklet ved det russiske arkitektkontoret Arch Group.

Dette er altså frittstående bokser, eller skjul, på 3,75 kvadratmeter - som kan plasseres hvor som helt på flyplassen. Ideen er at du kan leie den på minutt- eller timesbasis, og få et avbrekk fra det evige maset på flyplassen. Kanskje spesielt egnet på verdens verste flyplasser?

Vi har tidligere skrevet om mikrohotell på flyplassen - som for eksempel Yotel på Heathrow og Gatwick. Dette er ganske likt små lugarer, uten vindu, som kan leies for en natt eller fire timer, for en rimelig penge.

Soveboksene skiller seg fra dette tilbudet ved at de er frittstående enheter, gjerne lett tilgjengelige i venteområdene, som kan brukes som hvilerom i en kortere periode.

Pauseboks

Arkitektene bak de nye soveboksene, ser dem for seg i bruk på steder som flyplasser, togstasjoner, handlesentre, messehaller og andre offentlige steder med store menneskeansamlinger. De ser også for seg boksene brukt ute på gaten, i områder med varmt klima.

Boksen er 2 meter lang og 1,4 meter bred - og har en takhøyde på 2,3 meter. Sengen er 2 meter lang og 60 centimeter bred - som er noe smalere enn vi er vant til her hjemme. Enkeltsenger i norske hjem er vanligvis 75 centimeter brede - eller bredere, selvsagt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SLEEP BOX Finner du roen her?


Sengen i soveboksen er utstyrt med noe så fantastisk som et automatisk system for skifte av sengetøy - noe som ganske sikkert ville vært kjærkomment ekstrautstyr til sengene i mange norske hjem. Engangssengetøyet som skiftes automatisk, er av polymer med en slags papiroverflate - men dersom du ønsker litt mer komfort, kan du leie dette mot en ekstra kostnad.

Boksen er utstyrt med ventilasjonssystem, innebygd LCD-tv, WiFi, holder for bærbar pc, telefonladere mm. Leietiden er fra 15 minutter til flere timer.

Andre sovebokser

Napcab München Foto: napcab
Napcab München Foto: napcab Vis mer


Liknende bokser finnes allerede på flypasser - som for eksempel napcab på Terminal 2 på München flyplass. Leie av denne koster 15 euro per time mellom klokken 06 og 22, og 10 euro per time mellom klokken 22 og 06. Minimumstaksten er 30 euro - du må altså minst betale for leie i to eller tre timer, avhengig når på døgnet det er.

MetroNaps. Foto: MetroNaps
MetroNaps. Foto: MetroNaps Vis mer


En annen variant er MetroNaps. Som du kan se av bildet til høyre, gir ikke disse installasjonene like mye privatliv som de tidligere nevnte boksene, men drar du ned sjalusien, er det nok større muligheter for en hvil, en sittende på krøtterbenken ved gaten. Musikk hjelper til med å stenge uvedkommende lyder ute, og du kan programmere vekking som passer på at du ikke mister flyavgang ...