Lei av dårlig vær? Hit bør du reise nå!

Her er kuren mot regnhud og vinterhoste.

Hvit sand er kanskje å foretrekke fremfor mangel på hvit snø? Foto: Nas Kamui
Hvit sand er kanskje å foretrekke fremfor mangel på hvit snø? Foto: Nas Kamui Vis mer

Din mening:

Blir du deppa av dårlig vintervær? (Avsluttet)
Ja(57%) 192
Ja, men så bor jeg i Bergen da.(21%) 72
Nei(21%) 72
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Føler du at dagen aldri kommer for tiden, og at regnet ligger som en klam kappe over skuldrene? Bergenserne kan for eksempel se tilbake på mer enn 70 dager med regn i strekk nå, og da er veien til våte vinterdepresjoner kort. Så hvor finnes kuren? Riktignok er vinterdepresjon bare vås, skal vi tro enkelte medisinske eksperter, men de kan neppe krangle med deg om du syns humøret stiger med fraværet av regn og slaps, og tilgang til flere timers dagslys - samt litt fri?

Maks dagslys

Er det lyse dager du savner, kan du få både det og vintereventyr om du reiser til Antarktis nå. Men om du ikke føler for å kun dele vannkanten med en skokk pingviner, kan du for eksempel oppsøke Florida i USA eller Goa i India for en kombinasjon av sol og behagelig varme. Dessuten bør både Brasil, diverse asiatiske destinasjoner samt Karibia friste. Litt nærmere kan du være relativt solsikker også i Egypt.

 • Mer fra Florida
 • Mer fra India
 • Mer fra Brasil
 • Mer fra Asia
 • Mer fra Karibia
 • Flere detaljer? Sjekk klimaguiden for tips om hvor du bør reise når.

  Solrekorder

  Er det kun sol du jakter på, kan du oppsøke verdens mest solrike sted. Det ligger i Øst-Sahara, og her kan man klokke inn 4.300 timer med solskinn i året, et snitt på nesten 12 timer daglig skriver den britiske avisen Independent. Like bak ligger byen Yuma i Arizona, USA. I Tabernas-ørkenen i Andalucia, Spania, kan du se solen i drøye åtte timer hver dag hele året i snitt. Europas mest solsikre sted var også kulisse for mang en spaghettiwestern i sin tid, og filmsettene som er bevart er fortsatt områdets mest underholdende turistattraksjon. Ørkenen ligger nord for Almeria.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Flere fristelser