<strong>AK UTEN SNØ:</strong> Dette akebrettet kan brukes året rundt, lover produsenten. Og ideen virker god. Foto: Produsenten
AK UTEN SNØ: Dette akebrettet kan brukes året rundt, lover produsenten. Og ideen virker god. Foto: ProdusentenVis mer

Lei av å vente på snøen?

Her er akebrettet som går på gress.

Mange er tilfreds med grønn november, mens andre fortviler over snømangelen. For de som ikke har nådd full høyde er nok savnet aller størst. Ski, snøballkrig og aking skulle etter de siste par årene vært fritidssyssel nummer en i disse dager, men er mange steder fortsatt en umulighet, til tross for kunstsnøproduksjonen.

Her er en liten trøst, fra landet der alt er mulig.

Akebrett som går på all slags føre

Fra den amerikanske altmulignetthandelen Hammacher Schlemmer kommer universalakebrettet, The Year 'Round Sled. For 59,95 US dollar, cirka 350 kroner før shippingkostnader, kan du glede småtrollene med aking, uansett hva Yr.no melder.

Hemmeligheten ligger under

Men hva får dette akebrettet til å suse ned gressgrønne novemberbakker? For selvsagt vil også et ordinært akebrett kunne skli ned gresset bare bakken er bratt nok og glatt nok, men her går det faktisk ganske radig unna.

Jo, den amerikanske "sleden" har innebygget vinter. Nærmere bestemt is.

Akebrettet kommer med to relativt store isblokker, fyll med vann, putt i fryseren, monter på akebrettet og renn til de smelter. Og når vinteren kommer, kan det fortsatt brukes - i racerfart.

Se bildene nedenfor, hentet fra butikkens egen videopresentasjon.

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten


Vi har ikke greid å finne andre akebrett med tilsvarende muligheter, men det har kanskje du? Tips gjerne andre lesere i debatten under.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skisenter: Hva koster heiskortene, og kan du få rabatt?