Lavpris utenfor Norge

Det er flere billigflyselskap som ikke trafikkerer Skandinavia, men som kan være et alternativ for videre reise i kombinasjon med de som gjør det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Med EasyJet betaler du nå kun skatter og avgifter på strekningen Glasgow-Belfast.
Med EasyJet betaler du nå kun skatter og avgifter på strekningen Glasgow-Belfast. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det kan bli dyrt å fly til for eksempel Belfast, fra Norge. En spennende destinasjon, men kanskje ikke den som står først på priskampanjelistene, og heller ingen destinasjon som per i dag trafikkeres av lavprisselskap med avgang fra Skandinavia.

Men flyr du for eksempel billig med Ryanair fra Torp til Glasgow, kan du faktisk fly nesten gratis fra Glasgow til Belfast. Alt du betaler, er avgifter på til sammen 165 norske kroner tur-retur …

Fly nesten gratis

Fly gratis med EasyJet fra Skottland til Nord-Irland. Alt du betaler, er skatter og avgifter – pålydende £13.20 tur/retur. Dette tilsvarer cirka 165 norske kroner, og kan vel ikke sies å være en ublu pris for å komme seg til Nord-Irland. Belfast er en spennende by, med mye å tilby. Tar du for eksempel billigfly fra Torp til Glasgow med Ryanair, blir det en billig reise.

EasyJet flyr ikke fra Skandinavia, men kan være en mulighet til å komme seg videre ut i Europa, fra nøkkeldestinasjoner som London og Amsterdam. Selskapet har 16 destinasjoner på sitt rutekart, og flyr fra både London - Luton og London - Gatwick.

Du kan bestille billetter over telefonen, men firmaet ønsker å selge mest via Internett, og belønner deg som bestiller billett på veven, med rimeligere billetter.

 • EasyJets Internettsider
 • Dra!

  Det er Up and Go - og så er det Go. Det ene kan kanskje sies å muliggjøre det andre. Selskapet flyr sørover fra flere byer i England, men London Stansted er nok den mest aktuelle for oss. Selskapet har 25 europeiske destinasjoner på sitt rutekart, og opererer med faste lave priser, samt at de kjører gode kampanjetilbud. De konkurrerer tydeligvis med EasyJet på strekningen Glasgow-Belfast, og overbyr med en pris på £10 t/r – inkludert skatter og avgifter.

 • Go's Internettsider
 • Sveriges lavprisselskap

  Goodjet er Sveriges lavpris flyselskap. Avgang for de første turene er 25. april, og det svenske selskapet vil fly fra Göteborg til Paris og Nice. I startfasen vil de ha to daglige avganger fra Göteborg til Paris, og fire ukentlige til Nice. Fra medio juni vil Goodjet fly daglig til Cote d’Azur.

  Prisene er heller ikke avskrekkende; På sin nettside reklamerer selskapet med billetter fra 480 svenske kroner én vei, inkludert alle avgifter. Men her, som hos de andre lavprisselskapene gjelder ”først til mølla”-prinsippet.

 • Goodjets Internettsider
 • Buzz

  Ikke vet vi om lavprisselskapet Buzz bråker mer enn andre, men de flyr i alle fall rimelig innen Europa. De flyr fra både Stansted og Heathrow – men du når de aller fleste destinasjonene fra Stansted. Du kan Buzze deg til Frankrike, Spania, Italia, Tyskland og Helsinki. Mest aktuelt for oss er kanskje rutene til Spania og Frankrike. Italiaruten kjøres kun i vintersesongen. Du kan fly til Nord-Frankrike for rundt 390 norske kroner, til Syd-Frankrike fra 520 kroner, og til Spania fra 650 kroner hver vei.

  Her får du de beste prisene hvis du bestiller via Internett, og selvsagt går de best prisede billettene først. Vær også oppmerksom på spesielle tilbud med ytterligere lave priser; I april tar Buzz deg for eksempel til Paris for £19 (cirka 246 kroner), til Grenoble for £24, og til Marseilles og Toulouse for £29.

 • Buzz’ Internettsider
 • Basiq Air

  Basiq Air er drevet av det nederlandske flyselskapet Transavia airlines - og da er det neppe sjokkerende at de flyr ut fra Amsterdam. Derfra kan du fly rimelig til Nice, Barcelona og Malaga. En vei til Nice koster fra 230 norske kroner.

 • Basiq Airs Internettsider.
 • Her finner du destinasjoner og priser.
 • Tilbake til hovedartikkelen.
 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!