Last minute taxi

DROSJENETT: Spar penger på å slenge deg med i en annens taxi. En britisk nettjeneste lokker med fagre ord.

En ny britisk nettside skal gjøre livet lettere for alle som må ta taxi over større avstander. På LastMinutetCabs.com kan du søke etter en taxi som skal dit du skal, og som har plass til å ta deg med.

Tre fordeler

I prinsippet betyr altså det at du kan få en billigere taxitur, dersom du finner noen som allerede skal samme vei som deg. For taxisjåfører kan det være en mulighet for å fylle taxien på en retur som ellers ville gått uten passasjerer. LastMinuteCabs.com slenger også på enda en fordel, nemlig at færre tomme biler gjør forurensing og kødannelser mindre.

"LastMinuteCabs.com er et selskap designet for å hjelpe deg å spare penger på reiser til og fra flyplasser, havner, teatre og større byer og tettsteder," heter det på selskapets nettside.

Tjenesten fungerer slik at du som passasjer plotter inn avreisested og mål for kjøreturen, og datoen du ønsker å reise. Deretter viser nettsiden om det er noen taxier som skal ta denne turen.

Last minute taxi

Tror du en taxitjeneste som LastMinuteCabs.com vil fungere i praksis? (Avsluttet)
Tja, i begrenset omfang, for det enkleste er vel å ringe.(37%) 172
Nei, ingen kommer til å bruke en slik tjeneste.(34%) 156
Ja, hvorfor ikke?(29%) 135
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Litt optimistisk?

Vi forsøkte med fire-fem alternativer, men fikk ikke opp noen taxier som skulle kjøre disse rutene. Dermed er vi litt skeptiske til at denne tjenesten kommer til å fungere. De fleste som skal reise over større avstander tar vel kollektivtransport som tog eller buss?

Uansett, er du i Storbritannia, og skal reise lenger enn en normal taxitur, kan det kanskje være verdt å logge seg inn og se. Men antageligvis er det større sannsynlighet for at du finner en buss eller et tog som tar deg dit du skal.

På nett:
LastMinuteCabs.com

Mer om taxi:
Lurt av taxisjåføren?