Lappen som koster en person jobben

En sikkerhetskontrollør mister nå trolig jobben på grunn av denne lappen.

<strong>Get your freak on girl:</strong> En sikkerhetskontrollør med dårlig dømmekraft, risikerer nå å miste jobben etter å ha lagt denne lappen i kofferten til en kvinne som reiste med en liten vibrator.
Get your freak on girl: En sikkerhetskontrollør med dårlig dømmekraft, risikerer nå å miste jobben etter å ha lagt denne lappen i kofferten til en kvinne som reiste med en liten vibrator. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I slutten av oktober fant blogger og advokat Jill Filipovic fra New York en lapp i flybagasjen sin. Lappen var fra The Transportation Security Administration (TSA), altså sikkerhetskontrollørene på flyplassen. Og på lappen stod følgende skriblet med håndskrift:

Get your freak on girl

Filipovic reiste med en liten vibrator i bagasjen, og reagerte sterkt på meldingen, både via innlegg på en feministblogg og i kommentarer til bildet av lappen, som hun la ut på Twitter.

Saken ble raskt en snakkis, og fikk oppslag i flere medier forrige uke. For eksempel hos Huffington Post og ABC News.

Tar 20-40 flasker hver dag: Folk glemmer fortsatt, fem år etter at væskeforbudet ble innført

Kan miste jobben

Nå får skribleriene konsekvenser. Ifølge TSAs egen blogg praktiserer de nulltoleranse på denne typen upassende adferd, og personen som forfattet og skriblet ned meldingen skal nå være identifisert. Vedkommede vil bli fjernet fra føderal tjeneste, skriver TSA, noe som i praksis betyr at skribleren risikerer å miste jobben.

Videre skriver TSA at de har beklaget overfor passasjeren.

Ifølge MSNBC er imidlertid ikke dette hva Filipovic ønsker. Hun har i en e-post uttalt at selv om hun finner skribleriene upassende, og handlingen uprofesjonell, så finner hun ikke tilfredsstillelse i at en person risikerer å miste jobben etter å ha gjort en feil.

Filipovic skriver til MSNBC at hun heller hadde ønsket at man så på hvordan krav til sikkerhet blir brukt for å rettferdiggjøre brudd på enkeltpersoners borgerrettigheter.

Ti år siden: Disse sikkerhetsreglene kom etter 11. september