Lanserer dating-tjeneste på flyet

KLM lar passasjerene selv bestemme hvem de vil sitte sammen med på flyet.

<b>FINN KJÆRLIGHETEN PÅ FLYET:</b> KLM lanserer en dating-tjeneste om bord fra nyttår. Tjenesten har fått navnet "meet and seat". Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
FINN KJÆRLIGHETEN PÅ FLYET: KLM lanserer en dating-tjeneste om bord fra nyttår. Tjenesten har fått navnet "meet and seat". Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du kan velge hvor du selv vil sitte på flyet, men du kan ikke alltid bestemme hvem du vil sitte ved siden av. Som oftest går dette greit, mens andre ganger kan det være en utfordring i seg selv.

Kanskje er passasjeren som sitter ved siden av deg veldig glad i å skravle, mens du helst vil lukke øynene og hvile? Kanskje har personen ved vindusplassen liten blære, og løper frem og tilbake fra setet sitt hele tiden?

Nå har KLM utviklet et verktøy som gjør at passasjerene selv kan velge hvem de skal sitte ved siden av på flyet. Dette gjøres ved å la de reisende på forhånd sjekke ut hverandres Facebook og LinkedIn-profiler, ifølge dailymail.co.uk

Irriterer flypassasjeren deg? Slik tar ofrene hevn i luften

Lanseres til neste år

Tjenesten har fått navnet "meet and seat" og gjør det mulig for reisende å sjekke inn på nettet for å velge sin ideelle nabo.

Hensikten er å få passasjerer med felles interesser til å sitte sammen, og samtidig gjøre det mulig for dem å fortsatt holde kontakten via nettet i ettertid.

Dating-tjenesten er fortsatt under utvikling, og etter planen skal den lanseres tidlig neste år. Tjenesten er basert på frivillighet, så de som ikke ønsker å være en del av dette, skal selvsagt få slippe å dele ut privatinformasjon.

Ryanair: – 50 prosent dating-byrå

Ryanair har tidligere avslørt til DinSide at de ofte får spørsmål om ting som ikke har så mye å gjøre med selve flyselskapet å gjøre.

– Vi er et flyselskap på fulltid og 50 prosent dating-byrå, uttalte Stephen Mcnamara, kommunikasjonsdirektør i Ryanair, i den forbindelse.

Det er, ifølge Mcnamara, ikke sjelden at Ryanair får slike forespørsler. Og noen ganger er det full klaff.

– Svært ofte får vi brev fra noen som forteller at "Hei. Jeg var på det og det flyet på plass nummer xx, og ved siden av meg satt det en kjempefin jente. Kan dere skaffe meg telefonnummeret hennes?", kunne Caroline Green, Ryanairs kundeansvarlig, fortelle.

Green forteller at det kommer veldig an på brevet om de gjør det eller ikke:

– Hvis personen virker hyggelig og det høres reelt ut, sjekker vi som regel. Men vi deler aldri ut telefonnummeret til en passasjer uten vedkommendes tillatelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!