Langt avsted for lite penger

CHARTER: Langt unna, eksotisk og ferdigpakket. Her er årets mest eksotiske pakketurer.>> Sju fantastiske charterreisemål

Langt avsted for lite penger

  1. Charterselskapenes mest eksotiske steder


- Vi ser en tydelig trend mot eksotiske og oversjøiske reisemål vinterstid. Kommende vinter er 37 av 77 av våre reisemål i tropiske land. Det mange bare drømte om for få år siden er nå blitt virkelighet, sier Jørn Kristiansen, daglig leder i Star Tour.

- Pilen for opplevelsesreiser peker oppover. Ola og Kari er sugne på ferie med innhold, og hittil i år har vi solgt 10 prosent mer enn på samme tid i fjor. Mest øker Kina og Sør-Amerika, forteller produktsjef Gabriel Ehrhardt i Star Tours TEMA-avdeling.

- Trenden er fortsatt mer sansing, smak, lukter og bevegelse i ferien. Spesielt er sykkelturer populære, og vi får her to nye - New York og Marokko - som jeg tror vil treffe blink hos pedalfrelste, fortsetter Ehrhardt.

Thailand er blitt en populært reisemål.
 Foto: Inga Holst
Thailand er blitt en populært reisemål.
Foto: Inga Holst Vis mer


Pakkereiser har blitt mer fleksible


For noen år siden ble pakketurismen spådd en snarlig død. Men det motsatte har skjedd, og pakketurselskapene har fått flere kunder enn på lenge. Mer fleksible pakketilbud med for eksempel muligheter for kun fly og kun hotell er en av årsakene til at pakketurselskapene får lokket til seg flere kunder igjen. Og selskapene vil fortsette å tilby økt fleksibilitet og økt tilgjengelighet på nett. For eksempel tilbyr nå Star Tour et langt større program med rutefly enn tidligere grunnet sammenslåingen med Prisma.

- Charter er ikke harry mer, sier Per Arne Villadsen, administrerende direktør i Berg-Hansen, og viser til selskapets nylig gjennomførte ferieundersøkelse som avslører at 76 prosent av de spurte er nøytrale eller positive til charterfly.

Folk reiser mer

Charterturer er ikke lengre enkle hotell- og bassengturer til en solrik destinasjon. Operatørene på markedet kommer stadig opp med nye destinasjoner, og mange av dem ligger langt unna de opplagte Syden-destinasjonene.

Hver dag bruker verdens turister utrolige 2 milliarder dollar på reise. Til tross for terrorfrykt, jordskjelv og tsunamier opplevde verdens turistnæring tjente verdens turistnæring 40 milliarder dollar mer enn hva de gjorde i 2004. Dette tilsvarer en vekst på 3,4 prosent. Turister svidde av mer enn 800 millarder dollar, inklusive billettutgifter. Størst vekst opplevde Afrika, de opplevde en vekst på 7,8 prosent i turistnæringa. Noen av grunnen til veksten er økningen i korte turer, stimulert av fremveksten av lavt prisede flybilletter. Dette ifølge World Tourism Organisation.

>> SE OVERSIKTEN: Disse stedene finnes på charterkartet

Verdens farligste land

 Foto: Inga Holst
Foto: Inga Holst Vis mer


SIKKERHET: 300.000 drepte, terrorbomber og narkotikatrafikk. Men farlig for turister? Les om å feriere i farlige land.

Les mer

Siste sjanse

 Foto: Ken Bohn/San Diego Zoo via Getty Images/All Over Press
Foto: Ken Bohn/San Diego Zoo via Getty Images/All Over Press Vis mer


SE DET: Kulturer, dyr og planter forsvinner. Her er DinSides liste over syn du bør vurdere å se før de forsvinner. Løven er på vår liste.

Les mer

1001 fnatt

 Foto: Inga Holst
Foto: Inga Holst Vis mer


JORDAN: - Want taxi, madam? Verry nice. Ferrari, madam.

Les mer

Mellom pupper og lår på spa

 Foto: Manipulasjon/Per Ervland
Foto: Manipulasjon/Per Ervland Vis mer


IKKE HELT SCHPAA: Bli med på spaet fra helvete.

Les mer