Mal di Ventre er foreløpig uten faste øyboere. Foto: Wikimapia
Mal di Ventre er foreløpig uten faste øyboere. Foto: WikimapiaVis mer

Landet du aldri har hørt om

På vestkysten av Sardinia ligger det en bitteliten nasjon...

Den uavhengige republikken Mal di Ventre, eller Mal Etnu, som den heter på den sardinske dialekten, er en vakker liten øy på vestkysten av Sardinia. Øya, som bare måler 80 hektar, er en ganske ung nasjon - den ble erklært uavhengig så sent som i august i fjor.

Det er veteranaktivisten Salvatore Meloni som erklærte den lille øya uavhengig, og som i samme slengen gjorde seg selv til president.

Med seg på laget har han en fiskeminister, og en utenriksminister, og sammen har de sendt brev til både FN og EU der de erklærer øyas uavhengighet fra Italia.

- Vi har bodd her i 30 år, vi har tatt vare på øya, så den tilhører oss, sa Meloni til Russian Times i et nylig intervju.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Men det er ikke alle som tar den 65 år gamle mannen alvorlig.

- Selv Meloni vet at en republikk ikke bare kan skapes på denne måten. Han gjør dette bare for å promotere seg selv. Ingen her tar ham alvorlig, sa Cristiano Carrus, borgermesteren i Cabras, nærmeste by på Sardinia.

Det hører også med til historien at det faktisk er en engelskmann som eier øya, men at den offisielt tilhører den italienske staten.

Uskyldig krumspring

Italienske myndigheter tar det hele med et smil, og har uttalt at så lenge Melonis krumspring ikke gjør noe skade, kan han bare få holde på.

Sjekk ut Italias beste badestrender

Vil ha egen myntenhet

Meloni har selv store planer for sin lille republikk. Mal di Ventre skal selge egne frimerker, t-skjorter, paraplyer og andre turistting med republikkens logo. Mal di Ventre skal også ha sin egen myntenhet - unu. En unu skal tilsvare cirka fem euro, eller rundt 44 kroner.

Den vakre øya Mal di Ventre er populær for dagsturister. Foto: Wikipedia
Den vakre øya Mal di Ventre er populær for dagsturister. Foto: Wikipedia Vis mer


Foreløpig er det bare Meloni som bor på øya i et blått telt. Øya har hittil vært en vernet marin naturpark, men straks folk får lov å bosette seg der permanent, er Meloni overbevist om at tusener vil ønske å flytte dit.

Se video med intervju av president Meloni under (merk at det foregår på italiensk):


Mal Di Ventre er ikke den eneste mikronasjonen som finnes. Les om de andre i denne artikkelen: Verdens rareste steder.