Lær deg et nytt språk - gratis!

Lånekassen og Norges forskningsråd åpner lommebøkene sine for de som vil ta språkkurs i utlandet.

Kunne du tenke deg å ta et språkkurs i utlandet? Foto: Thomas Campbell
Kunne du tenke deg å ta et språkkurs i utlandet? Foto: Thomas Campbell Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk forskningsråd gir stipend til sommerspråkkurs for studenter og forskere som har lyst å lære et nytt språk. Mange av reisestipendene dekker også mat og bosted, men dette varier fra land til land.

Ikke alle kan få språkstipend, og for å bli vurdert må du legge ved et par gode og fagrelaterte attester, samtidig som du må ha noen års høyere utdanning.

Har du lyst til å dra på språkkurs neste år, er fristen for å få stipend ute i enkelte land. Men i land som for eksempel Hellas, Romania, Belgia og Tyrkia, går ikke fristen ut før 1. desember. For mer informasjon om stipendtilbudene og søknadsfristene i de forskjellige landene, se Norges forskningsråds nettsider (ekstern lenke).

En annen mulighet

Lånekassen liker også at studenter vil ta et språkkurs i utlandet, så lenge studielandet ikke er engelskspråklig. Med andre ord får du ikke språkstipend dersom du skal studere i populære studieland som Storbritannia, USA eller Australia. Stipendet gjelder heller ikke for studenter i Skandinavia.

Lånekassen betaler inntil 15.000 kroner for at du skal kunne lære deg et språk i utlandet. Du må allerede ha studieplass, og språkkurset må bli utført før eller i begynnelsen av studiestart. Les mer om ordningen på Lånekassens nettsider (ekstern lenke).


[Ugjyldig objekt (debatt)]

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!