Lær å dykke i ferien

Kombinert ferie og dykkeskole? Her er noen forslag til deg som vil ned i dypet på neste reise.>> Les ekspertdykkerens råd her>> Her finner du priser og forslag til hvordan du blir en dykker i ferien


Er stranden litt i kjedeligste laget, og kanskje en opplevelsesferie frister mer enn den årlige sydenturen? Hvorfor ikke fordype seg litt i ferien med å ta dykkelappen? Det finnes utallige feriedestinasjoner som kan friste med alt fra fargerike korallrev og tareskoger, til spennende skipsvrak og skremmende kjøttetere. På mange av disse stedene finner du også dykkesentre og -skoler som tilbyr opplæring i det å ferdes under vann.

Foto: Courtesy of New South Wales Tourism Vis mer

Dykkelappen

Kunne du tenke deg å ta dykkelappen på utenlandsferie? (Avsluttet)
Ja(74%) 227
Nei(26%) 80
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det kan allikevel være vanskelig for deg uten erfaring å velge det rette dykkerkurset.
Det finnes en rekke forskjellige sertifiseringssystemer, og du vil jo naturligvis ha et sertifikat som er anerkjent for videre dykking i Norge og andre land når ferien er over. Vi spurte dagelig leder i Norsk Dykkeforbund, Per Vangsøy, om hva som er viktig med tanke på valg av kurs i utlandet.

>> Les ekspertdykkerens råd her

Selv om Norge er et av de beste stedene i verden for dykking, frister det nok mange ta opplæringen i mer tropiske farvann. Det finnes mange måter å organisere en kombinert dykke- og ferietur på. Om du reiser på egenhånd og melder deg på et kurs i utlandet, kjøper dykkepakken i Norge før du reiser, eller blir med på en "all inclusive"-tur organisert av en norsk operatør.

Vi i DinSide Reise shoppet litt rundt for å se hvilke tilbud som kan være aktuelle for deg som ønsker å henge på havbunnen i ferien. Kriteriene vi har brukt er tilgjengeligheten til destinasjonene, pris på dykkekurset eller pakkereise og at dykkekurset er internasjonalt anerkjent.

>> Her finner du priser og forslag til hvordan du blir en dykker i ferien

Mer om aktive ferier på DinSide Reise:

Strutseridning i Sør-Afrika
Eksotisk jakt i utlandet
Verdens høyeste strikkhopp
Høyt til hest