La ventetida fly!

Flyplasser kan være nokså konforme og kjedelige. Her er litt inspirasjon til hvordan du kan sette et smil på ventinga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Surfing er en opplagt aktivitet der nettilgangen er god. Her fra Singapore. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll
Surfing er en opplagt aktivitet der nettilgangen er god. Her fra Singapore. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll Vis mer


 • Reduser din litterære venteliste
  Les! Et åpenbart forslag, men hvor mange ganger har du ikke sagt "den boka skulle jeg ha lest"? Ta med en bok du ikke er redd for å gi skrukkete kanter, eller kjøp en bestselger i paperback på flyplassen. Kutt ned ventetida ved å minske din litterære venteliste. Bibelen, lekselsing, magasiner, gamle brev eller andre skriflige kilder egner seg også.
 • Surf
  Endelig kan du få tid til å lese litt om dit du skal. Er Internett gratis, kan du skrive en lengre mail eller tre, eller om ikke annet kruse gjennom nyhetene.
 • Skaff nye bekjentskaper
  Av uviss grunn, er passasjerer (som ikke løper) som regel mye åpnere og mer mottakelige for samtale enn mennesker du treffer utenfor flyplassdørene. Sjansen er stor for at du aldri treffer disse menneskene igjen, men en god prat forlenger livet minst like lenge som en god latter. Begynner samtalen ved samme gate, er det mulig relasjonen kan utvikles etter landing. Disse menneskene kan uansett gi tips, nyttige fraser i andre språk, gode historier, eventuelt kontakter, fellesskap eller husly ved endedestinasjonen.
 • Flyplassen kan romme mange store og små drama. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll
  Flyplassen kan romme mange store og små drama. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll Vis mer


 • Observer ankomster/avskjeder
  Displayet av følelser i ankomsthaller eller ved utgangsdører, er sterke saker. Ta en tur innom en av disse for virkelige følelser i sving - mange hakk bedre enn drama fra Hollywood og Bollywood.
 • Handle skattefritt
  Har du behov for parfyme, godteri, alkohol eller tobakk, er dette stedet for kvalitetsprodukter til en billigere penge. Selv om du sannsynligvis har brukt mange grunker på billetten og vil bruke en del på reisen, bør du likevel investere om dette er produkter du uansett vil kjøpe når du kommer hjem. Har du lavere krav og reiser til et lavkostland, kan du godt handle der. Vær forsiktig med å sprite opp stemninga for mye, da du ikke får fly i tydelig beruset tilstand.
 • Spill og lek
  Ta med en kortstokk eller noe annet smått for venner, familiemedlemmer, klasse- eller lagkamerater. Alternativt kan dere leke en lek. Tenk på alt det areaelet en flyplass har til å leke sisten på, spør om hjelp mens du later som du ikke har noe felles talespråk, eller dikt opp historier til tilfeldig forbipasserende for hvorfor de er på flyplassen. Det er mange muligheter.
 • Reflekter over livet
  Tenk på hvordan du egentlig har det. Tenk på hvordan du ligger an vis a vis venner, familie eller mål i livet. Skriv i eller pågebynn en (reise)dagbok. Ta en tur på et bønnerom. Skriv opp en liste med 100 ting å gjøre før du dør.

 • Ta livet med ro
  Det hjelper ikke å la seg frustrere av forsinkelser, rot, uhyggelige reisetider – særlig når man innser hvorfor billetten var så billig. Stopp, pust, sett deg ned, lukt på en prøvelapp med taxfree-parfyme. Flere flyplasser har stille soner og sovestoler. Se flyplassguiden eller The Budget Traveller’s Sleeping in Airports
 • .

 • Få massasje
  Som å koble trafikkorken ute med en piknikk i bilkø, er det å la trente hender løse opp i nakken eller myke opp hodebunnen midt i reisestresset.
 • Tilbake til flyplassguiden

  Suvenirshopping er vanlig tidtrøyte på flyplasser. Her fra Madrid. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll
  Suvenirshopping er vanlig tidtrøyte på flyplasser. Her fra Madrid. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll Vis mer