La mobilen gjøre deg lommekjent

– Når har du ingen unnskyldning for å ikke komme deg ut på tur lenger!

<b>MOBILEN VISER VEI:</b> Lyst å prøve en ny tur? Lommekjent har 10.000 turer du kan velge mellom. Den guider deg fra A til Å. Foto: Øivind Idsø
MOBILEN VISER VEI: Lyst å prøve en ny tur? Lommekjent har 10.000 turer du kan velge mellom. Den guider deg fra A til Å. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du av den typen som går samme tur om og om igjen, men kunne tenke deg å prøve noe nytt?

Da er Lommekjent-appen kanskje noe for deg. Appen gir deg gratis tilgang til tusenvis av turmuligheter over hele Norge, og gir deg turforslag rett inn på mobilen.

– Mange leser turbøker eller leser seg fram til turer på nett. Ofte er det vanskelig å finne ut hvor turen egentlig starter, mener Tom Meier, daglig leder i Geoinsight, til DinSide.

Les også: Disse reise-appene bør du kjenne til

Skal gjøre det lettest mulig for deg

Med denne appen slipper du de vanlige problemene som oppstår når du kommer et ukjent sted. Appen ble lansert 1. juni og 10.000 har allerede lastet den ned. Så langt samler appen 8.000 turer i Norge.

– Vi gjort det så lett som mulig slik at alle klarer å komme seg ut på den turen de ønsker. Hvis du finner en tur du vil gå, legger du den til favoritter og vips ligger turen på mobilen din. Naviger så til start. Appen gir deg kjøreanvisning til hvordan du kommer deg dit turen starter, forklarer Meier.

Når du har funnet og planlagt en tur kan den så enkelt lastes over til en iPhone – eller du kan søke etter turer i nærheten av der du befinner deg direkte i appen, ifølge en pressemelding.
Appen inneholder et fullt kompass med lengde- og breddegrader og en pil som viser hvor du skal gå.
Lommekjent-kartene har en målestokk på 1:20 000 i mesteparten av Norge.
Når du følger en tur kan du få tips om opplevelser underveis, som for eksempel fine rasteplasser eller badeplasser, flotte utsiktspunkter eller passende fiskevann.

Se bilder av appen:

Kjente samarbeidspartnere

Appen har også et ordentlig kart som viser hvor du skal gå, kompass, i tillegg til at den viser deg hvor langt du har igjen til mål. Du kan finne alt fra store toppturer og flotte fjellvandringer til trivelige sykkelstier og skiløyper.

Tom Meier er daglig leder i Geoinsight. Foto: Privat
Tom Meier er daglig leder i Geoinsight. Foto: Privat Vis mer


– I utgangspunktet er målgruppen vår alle som går på tur! Nå har de ingen unnskyldning for å ikke komme seg ut lenger, forteller Meier.

Lommekjent samarbeider med selskaper som Skiforeningen, Visit Norway, iNatur.no, Statskog og Friluftsrådene, og inneholder informasjon om alle Den Norske Turistforenings hytter og turer.

– En ting er turene fra kjente aktører, men nå kan du få tips fra lommekjente folk. Her kan du lage turen og dele den med alle andre, for eksempel med beskrivelsen: " Dette er en flott lokal tur med en fin hule som du må stikke innom", foreslår han.

Les også: Denne appen finner de beste spisestedene i Norge

Redd for å prøve noe nytt?

Hvis du er av typen som alltid går på tur rundt Sognsvann fordi det er der du er mest kjent, finnes det råd.

– Vi ønsker at folk skal ta opp appen når de står ved parkeringsplassen på Sognsvann og vips kan de finne 20 andre tureksempler i området. Du kan for eksempel taste inn hvor lang tur du ønsker og at den skal være barnevennlig, foreslår Meier.

En Andoid-versjon av appen fortsatt under utvikling og skal etter planen bli klar i juli.

Andre forslag

Lesere har tipset oss om lignende eller andre tjenester med noe av den samme funksjonaliteten. Her er noen:

  • UT for iPhone og UT for Android: Turguide fra NRK med fotturer, skiturer og sykkelturer - får mye skryt fra brukerne (gratis)
  • Kvikk Lunsj søndagstur fra Freia får blandet omtale, men kan likevel gi god inspirasjon. Finnes både for iPhone og Android.
  • iSikte: Hva heter fjellet, sjøen etc? (28 kroner)

Er du glad i å dra ut på tur med et mål for øyet, kan også geocaching være verdt å prøve.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!