<strong>Illustrasjonsfoto:</strong> Colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.c
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.c Vis mer

La deg smitte - få 4.000 dollar

Menneskelige prøvekaniner får opptil 4.000 dollar for å bli bitt av malariainfisert mygg.

Publisert
Sist oppdatert

Forskere på Seattle Biomedical Research Institute (SBRI) sier at det er ingen fare for at liv vil gå tapt fordi de frivillige vil bli behandlet med en gang. Instituttet kjører nemlig tester på hvilke malariavaksiner virker raskest, melder FoxNews på sine nettsider.

Ingen alvorlig syke
Lederen av malariaprogrammet på instituttet, Dr. Patrick Duffy, sier at pasientene vil tilbringe flere netter under legeovervåkning på et hotell.

De menneskelige prøvekaninene blir bitt og får deretter medisinsk behandling i tre dager. Så langt har ingen blitt alvorlig syke. Selve eksperimentet varer i rundt to uker; det vil ta ni til elleve dager før symptomene kommer, så vil selve behandlingen vare i tre dager.

To millioner dødsfall
Malaria er en parasitt som overføres til mennesker som blir bitt av den såkalte malariamyggen.

Rundt 300 millioner mennesker blir smittet årlig, og minst to millioner dør av malaria, ifølge Lommelegen.no. I Norge har vi rundt 100 tilfeller hvert år. De fleste skyldes som regel at man ikke har brukt forebyggende malariamedisiner under opphold i malariaområder.

Symptomer på malaria er sterk feber, frysninger, hodepine, magesmerter, oppkast og diaré.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer