Kysten nordover

Beveger du deg litt lengre unna hovedstaden kan du oppleve et annerledes Portugal, også hva gjelder strender. Tekst: Vibeke Montero, Bilde: Photito.com

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Små fiskebåter bringer inn godbiter fra Atlanterhavet. Bilde: photito.com Foto: photito.com
Små fiskebåter bringer inn godbiter fra Atlanterhavet. Bilde: photito.com Foto: photito.com Vis mer


Ericeira

40 kilometer nordvest for Lisboa ligger Ericeira, en typisk portugisisk fiskelandsby. Det handler om små gater, hyggelige mennesker og lange sandstrender. Helt til engelskmennene gjør sitt inntog i juli og august. Da stiger partyfaktoren betraktelig.

Verdens beste sardiner

Små, fargerike fiskebåter kommer inn tidlig om morningen med nattens fangst. Du kan kjøpe blodferske sardiner der og da, og lære av ekspertene hvordan de skal grilles for å bevare saftigheten inni, og sprøheten utenpå. Er det noe de kan i Portugal, så er det å tilberede sardiner!

Det finnes en restaurant for alle typer lommebøker, fra de magreste til de overdådigste. Det man betaler for er snobb-faktor, om man får sølv- eller aluminiumsbestikk å spise med. Fisken smaker fantastisk uansett!

Svusj, så faller bikinien av…

I 1995 ble The World Surfing Championships avholdt på Praia da Ribeira de Ilhas, og det sier mye om vær- og vindforholdene her. Altså ingen barnevennlig middelhavsstrand, men et sted hvor man må holde på bikinien skal man driste seg ut i bølgene.

Få med deg de fristende bildene av Lisboa-områdets strender