Å reise handler om mer enn sololje og parasoller. Hva med et kurs i fransk cousine?
Å reise handler om mer enn sololje og parasoller. Hva med et kurs i fransk cousine?Vis mer

Kunst, litteratur og gastronomi

Ferien handler om å utvide horisonten.

Følg fotsporene til Hemingway, se Dostojevskis dunkle gater i St. Petersburg eller Karen Blixens kaffefarm ved foten av Ngongfjellet i Afrika.

- Flere og flere er interessert i å lære noe på ferien fremfor å bare bade, forteller Marit Larsen i Temareiser Fredrikstad AS. Hun forteller at pågangen øker fra år til år. 1.700 mennesker reiste med denne litterære agenten i fjor. Prisene varierer fra 7.000 kr opptil 30.000 kr. De fleste faller, i følge Larsen, på rundt 8-10.000 kr.

Vin

Interessen for vin er økende, og reiselivsbransjen følger opp. Mange har laget turer til vingårder. Britiske Arblaster & Clarke Wine Tours, har et rikholdig program. Selskaper kjører vinturer både fjernt og nært; Australia, Chile, Spania og Sør-Afrika. Sjekk Arblaster & Clarke Wine Tours

I Adelaide, Australia, er det nå mulig å besøke noen av de trettito vingårdene i området. The Clare Valley Tourist Information, gir nærmere opplysninger om overnatting. Tlf: + 61 8 8842 2131

[Ugjyldig objekt (NAV)]

SMAK!

Lag Tagliatelle og ricotta frittata, amaretti terte og annet italiensk digg på Badia a Coltibuono i Toscana. Lorenza de Midici lærer deg hvordan. Han hevder å nedstamme fra slekten som bragte gaffelen til Frankrike. Kurset koster i underkant av 40.000 kr, inkluderer besøk til vingårder og middager i private villaer. (tlf. + 214 373-1161)

Artikkelen fortsetter under annonsen

For fransk raffinement, prøv deg på La Varenne, som av kjennere blir sett på som creme de la creme av kokkeskoler. Her er det mulig å ta kurs i fransk kokekunst, og kakebakst. Kursene koster rundt 30.000 kroner og avholdes fra juni til oktober. Kursene har engelske tolker. ( Tlf.+ 800 537 6486.)