Kulturguide con amore

I Aschehougs kulturguide finner du alt det du ikke finner i en ordinær byguide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Kulturguide som holder hva den lover.
Kulturguide som holder hva den lover. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
image: Kulturguide con amore

Da jeg dro til Praha i 1993 hadde jeg med meg en tykk bok med falmede fargebilder. Her stod alle de nødvendige faktaopplysningene, men du verden så kjedelig. Mellom det blå, glinsede omslaget på Aschehougs kulturguide til Praha ligger den tsjekkiske hovedstadens historie, kunst, seder og arkitektur samlet. Bokens attraksjoner, severdigheter og etablissementer er merket med symboler. DinSide Reise elsker hjertesymbolet; Dette er steder som ligger foreleggerens hjerte nært.

Boken tar sikte på å lære leseren byen til fingerspissene. Attraksjoner og severdigheter blir ikke bare belyst historisk, men også teknisk. Både bygge- og maletekniske aspekter blir beskrevet. Enhver guide med respekt for seg selv har fått med seg at Praha var Franz Kafkas by. Kulturguiden viser at også Rainer Marie Rilke og nobelprisvinner Jaroslav Seifert har hatt forhold til den tsjekkiske byen.

Bakerst er et kapittel med praktisk informasjon og adresser. Boka er utstyrt med flotte bilder. I denne serien foreligger blant annet Danmark, Irland, Italia og London. Nye utgivelser er på vei.

Bakgrunn på folk, historie og kultur: Å gi et bilde av kulturen er denne guidens formål, og den holder hva tittelen lover. Her lærer du ikke bare om hvilket århundre katedralene stammer fra, men får også en innføring i hvordan de er bygget.
Praktisk informasjon: Et kapittel med adresser, kart, metrooversikt, råd og vink. I tillegg har boken et kapittel om ulike turruter. Boken er definitivt ikke noen overlevelsesguide.
Brukervennlighet: Boken er lettlest, og merket med fargekoder. Boken har bokmerke.
Budsjett-tips: Guiden gir enkle råd på veien, men fokuset er ikke på budsjettreisende.
Bilder: Boka er gjennomillustrert og utstyrt med et mangfold av flotte fargebilder.
Konklusjon Grundig og velutstyrt guide som dekker Prahas kunst- og kulturliv på en kortfattet, spennende og ryddig måte. Den som kjøper denne boken har nok reist mye og ønsker å sette seg dypere inn i materien.
Terningkast: 6

Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2001
Vekt: 386 sider, 469 gram.
Pris: 368 kroner.

  • Til neste byguideomtale

  • Tilbake til den forrige byguideomtalen

  • Tilbake til introartikkel
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!