Kulinariske høydepunkt

Jada, mange noterer seg et par restauranter med Michelin-stjerner, men langt mer interessant er våre kulinariske spesialiteter og særheter.

Mursteiner av brun ost - det kan bare være brun geitost skribenten refererer til da.
Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk
Mursteiner av brun ost - det kan bare være brun geitost skribenten refererer til da.
Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Besøkende dansker fra Politiken, advarer sine medborgere om at Norge ikke er et billig ferieland. De mener det kan være god økonomi i at ta med noen varer hjemmefra. De skriver også om øl og spritprisene i Norge, som er så høye, at de krever en god pengepung.

Guideserien Fodors forfattere har merket seg de strenge regler om alkoholservering og røyking i Norge.

- Landet er berømt for sine sosiale restriksjoner, røyking er ikke vel ansett og sprit kan ikke serveres før klokken 15 (og aldri på søndag).

De kommer også med en kulinarisk anbefaling for deg som besøker våre nordligste landsdeler:

- Besøker du Nord-Norge mellom mai og august bør du prøve spesialiteten måseegg og mackøl, mer for kuriositetens skyld enn for smakens. Måseegg ser eksotiske ut, men smaker som standard supermarkedegg.

Gummikaker

I en artikkel i Condé Nast Traveller som omhandler en tur på Hurtigruten, forteller skribenten om merkverdige kulinariske opplevelser:

- Frokost- og lunsjbuffeene er bemerkelsesverdig like, med hauger av røkt laks, kar med sild i lake, tuber med torskerogn og mursteiner med besynderlig søt brun ost. Til middag… merkelige men smakfulle fiskekaker med konsistens som gummi.

To Michelinstjerner på Bagatelle eller nyfisket krabbe kokt i oljefat? Ingen konkurranse, fastslår Sue Prideaux i sin artikkel i Condé Nast Traveller fra juli i fjor, og dumper besøket på Oslos mest kjente restaurant til fordel for krabbefangst og nye venner i Vestfold.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke bare maten som er sær. Les om norske særheter her.