Kulinarisk togreise i norsk natur

Hva sier du til et flereretters gourmetmåltid mens norsk natur farer forbi vinduet?

Se for deg at du sitter inni dette toget og spiser gourmetmat... Foto: Leif Johnny Olestad
Se for deg at du sitter inni dette toget og spiser gourmetmat... Foto: Leif Johnny Olestad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du glad i god mat, liker norsk natur, eller er begeistret for tog? Da er det bare å bestille seg en plass på en av de kuklinariske togreisene som restaurantkjeden Sult og Norsk Museumstog arrangerer denne sommeren.

Du har to valg - enten Nordmarka rundt, eller en heldagstur fra Bergen til Oslo eller omvendt. Men du bør være kjapp, for disse turene har begrensede plasser, og har vist seg svært populære.

- V har merket en veldig stor interesse for dette, så alle de tre Nordmarka-turene vi planla er utsolgte, og vi har nå satt opp en ekstratur, sier Bernt Bucher Johannessen, markedssjef i Sult Restauranter.

Det var i fjor høst de første gourmettogene tøffet ut av Oslo på vei inn i skogene rundt hovedstaden. I år utvides tilbudet med togturer på Bergensbanen, også.

Slow travel for livsnytere

Nordmarka rundt-turen varer i cirka 4 1/2 time. Underveis får passasjerene servert fem retter med vinpakke, og kaffe avec etterpå.

Den ledige turen går av stabelen 18. juni. Første påstigning på Asker klokken 18, deretter plukkes passasjerene opp i Sandvika, på Lysaker og Skøyen, før siste gjeng får komme på på Oslo S. Toget tøffer så oppover mot Roa, så til Jevnaker og Hønefoss, deretter via Hokksund og Drammen før turen går tilbake til Oslo.

Vil du bli med, må du betale 1750 kroner, og huske å ta på deg slips. De gamle ærverdige spisevognene krever nemlig at gjestene er pent antrukket for at stilen skal holdes.

Her ser du reiseplanen for 2009Med utsikt til Norge på sitt vakreste

Nytt av året er den rundt ni timer lange turen på Bergensbanen. Her vil passasjerene få servert gourmetlunsj og - middag, og det vil også bli servert frokost for turene som går fra Bergen. Prisen er 1850 kroner, men da er ikke vinpakken inkludert. Og til togentusiastene - deler av denne turen vil toget gå på damp.

- Jeg ser for meg en togtur i Agatha Christie-stil, men uten mord, selvsagt?

- Ja, det kan du godt si, sier Bucher Johannessen.

- Hvordan kom dere på ideen med disse kulinariske togreisene?

- Det var en av kjøkkensjefene som hadde et cateringoppdrag på et tog, og han var helt i fyr og flamme da han kom tilbake. Dermed fant vi ut at dette var et konsept vi burde satse på, og jeg tok kontakt med Norsk Museumstog

- Hvordan får dere laget maten?

- Det er et lite kjøkken ombord i toget, men kokkene forbereder det meste på forhånd, sier Bucher Johannessen.

På nett: Sult og Norsk Museumstog

Sjekk forøvrig det griselekre Blue Train i Sør-Afrika...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer