Foto: Les Hautes Roches Hotel
Foto: Les Hautes Roches HotelVis mer

Kule hulehotell

Gå under bakken når du er på ferie - bo på et hulehotell. Her er fem utvalgte.

Les Hautes Roches, Frankrike


Hotellet ligger i et tidligere kloster ved elven Loire i landsbyen Rochecorbon, like ved byen Tours i Frankrike. 12 av 15 rom ligger inne i huler. Det gjør også hotellets bar. Les Hautes Roches er firestjerners og har en flott solterrasse med svømmebasseng. Et dobbeltrom koster fra 135 euro (cirka 1.080 kroner).

På nett: Les Hautes Roches

 Foto: The Caves
Foto: The Caves Vis mer


The Caves, Jamaica

Et skikkelig luksusbohemhotell på paradisøya Jamaica. Hotellet er bygget helt ute på klippekanten, og under hotellet har havet gravd dype grotter det går an å svømme inn i. Hotellets restaurant ligger inne i en av de tørre grottene. The Caves er et luksushotell som eies av mannen som startet plateselskapet Island Records. Groovy! Dobbeltrom koster fra 515 dollar (cirka 3.450 kroner).

På nett: The Caves

 Foto: Cappaidocia Suites Hotel
Foto: Cappaidocia Suites Hotel Vis mer


Cappadocia Cave Suites, Tyrkia

Dette hotellet ligger i byen Goreme i Cappadocia, en region med et helt unikt landskap. Huleformasjonene byen Goreme er bygget rundt (og i) kalles "alvepiper", og flere av hotellets rom ligger i huler inni disse. Det ser nesten overnaturlig ut. Cappaidocia Cave Suites har 18 rom, og et dobbeltrom koster fra 150 dollar (cirka 1.000 kroner).

På nett: Cappiadocia Cave Suites

 Foto: Alexander's Hotel
Foto: Alexander's Hotel Vis mer


Alexander's, Hellas


Dette hotellet ligger i landsbyen Oia på Santorini, og er nok ikke det eneste som er bygget i øyas tradisjonelle hulestil, men hotellet har en fantastisk utsikt, og er topp moderne. Dobbeltrom koster fra 85 euro (cirka 680 kroner).

På nett: Alexander's Hotel

 Foto: Desert Cave
Foto: Desert Cave Vis mer


Desert Cave Hotel, Australia

Hotellet er egentlig en tidligere opal-gruve, og de underjordiske hotellrommene pleide å være soverommene til minearbeiderne. Der nede er det deilig og kjølig i forhold til den stekende heten i ørkenen rundt hotellet. Den gamle gruven ble omgjort til et hotell i 1988 (og stilen er vel kanskje litt 80-talls), men det er et spennende hotell å overnatte i. Får du klaustrofobi av å sove i et rom uten vindu, finnes det noen rom som ligger på overflaten. Et dobbeltrom koster fra 192 australske dollar (cirka 910 kroner).

På nett: Desert Cave Hotel

Kilde: The Independent