Kule hoteller i Norden

Storbyturen kroner vi mer enn gjerne med opphold på byens kule, romantiske eller spesielle hoteller.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Nordiske hovedsteder er perfekte utflukter på slutten av året, når vi har lite ferie til overs, men plenty av utfartstrang. Det er en kjent sak at både svensk og dansk shopping er langt mer hensynsfull mot lommeboken enn norsk, i tillegg har de nordiske hovedstedene mye å by på for den som jakter på opplevelser.

Prikken over i'en

Bastion er Oslos eneste boutique-hotell.
Bastion er Oslos eneste boutique-hotell. Vis mer

Så hvordan setter vi en ekstra spiss på et bybesøk når dagene er korte, og papirbunkene på kontoret gjør det umulig med ukelange ferier like oppunder jul. Jo, da driter vi i døgnprisen, og booker de kuleste hotellene vi kan finne.

Oslo
Her hjemme strømmer tilreisende inn til hovedstaden for blant annet å få med Sven Nordins nakne snurrebass i suksess-stykket I blanke messingen på scenen på Chateau Neuf. Dessuten er høstshopping i Oslo et årlig innslag for mange nordmenn. Og har du ikke barn, søsken, venner eller andre potensielle tilbydere av en ekstra seng i den norske hovedstaden, kan du glede deg over flere hyggelige hoteller som kan bidra til å sette en ekstra spiss på oppholdet.

 • Hoteller i Oslo
 • Nordic Light i Stockholm satser på spesiell design. <I>Foto: Nordic Hotels</I>
  Nordic Light i Stockholm satser på spesiell design. Foto: Nordic Hotels Vis mer

  Stockholm
  Byen som alt for ofte kalles Nordens Venezia, er ikke tapt bak en designvogn hva gjelder fancy hoteller. Skal du klaske til med et virkelig spesielt bosted under storbyferien, er Stockholm byen å velge. Dessuten er kronekursen fordelaktig, og tilbudet av både underholdning og shopping uforlignelig. Men husk varmt tøy - den svenske hovedstadens beliggenhet gir ikke verdens mest gunstige høstklima.

 • Hoteller i Stockholm
 • DGI-byens hotell er en nykommer i Kjøben. <I>Foto: DGI-byen</I>
  DGI-byens hotell er en nykommer i Kjøben. Foto: DGI-byen Vis mer

  København
  Ingen by i Norden kan varme en høstfrossen kropp som København. Etter en lunsj med lun leverpostei akkompagnert av en liten gammeldansk, bør de mest frosne norske pinner bli myke i leddene. Men selv om de fleste nå er familiære med navn som Arne Jacobsen, Erik Jørgensen, Bang og Olufsen og annen velkjent dansk design, er det ikke dette som kjennetegner det jevne hotell i kongens by. (Joda, Arne Jacobsens berømte design og møbler kan du nyte på to kjente og dyre hoteller i København: Hilton Airport og SAS Royal.) Bostedsjungelen i Kjøben er imidlertid mer preget av kjeder og masseproduksjon. Til natteleie velger vi oss derfor lun kos og familiemoro, fremfor skandinavisk design.

 • Hoteller i København
 • Helsinki
  Finland har blitt synonymt med langt andre begreper enn badstu og bloddoping. Finnene tør satse på moderne design, og vi klasker like godt til med et av Nordens aller flotteste hoteller når vi skal velge oss en perle i Helsinki. Herfra kan du utforske den finske hovedstadens arkitektur, uteliv og shopping helt uhemmet.

 • Hotell i Helsingfors og Reykjavik
 • Reykjavik
  Lilleputt i nordisk sammenheng, men kanskje helt i tet hva gjelder modernitet. Reykjavik er minibyen med maksi selvtillit. Her kan du feste natten rundt med urbane islendere i ultratrendy club-klær. Vi har gravd frem et ferskt designhotell for deg som vil bo spennende i Reykjavik.

 • Hotell i Helsingfors og Reykjavik
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer