Kroppsvisiterte seksåring

- Helt unødvendig, mener moren. Se videoen som skaper reaksjoner.

Her blir seks år gamle Anna Drexel kroppsvisitert. Foto: Todd Drexel
Her blir seks år gamle Anna Drexel kroppsvisitert. Foto: Todd Drexel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli en stund siden USA skjerpet sikkerhetskontrollen på flyplassene og innførte intimvisitering - en ny og mer inngående kroppsvisitering alle som av ulike grunner ikke kan eller vil nakenskannes må gjennom.

Dette har ikke blitt spesielt godt mottatt, og jevnlig dukker det opp historier om passasjerer som føler seg dårlig behandlet av TSA-ansatte som står for sikkerhetskontrollen ved amerikanske flyplasser.

Nå har det dukket opp en video som viser en seks år gammel jente som kroppsvisiteres. Det har skapt sterke reaksjoner i USA.

- Det er helt unødvendig å kroppsvisitere en seksåring. Jeg fikk heller aldri en forklaring på hvorfor hun måtte gjennom det, sa Selena Drexel, moren til jenta i et tv-intervju med AP.

LES OGSÅ: Slik slipper du å gå flau gjennom sikkerhetskontrollen

Begynte å gråte

Drexel fortalte amerikanske medier at kvinnen som utførte kroppsvisiteringen var hyggelig og forsiktig, men at datteren likevel ble ganske redd og usikker av det hele. Etter opplevelsen begynte hun å gråte og spørre foreldrene hva hun hadde gjort galt.

- Vi har jo lært henne at fremmede ikke har lov til å berøre henne, så hun forsto ikke hvorfor denne damen fikk lov.

I et intervju med ABC News sier foreldrene at de synes at barn burde slippe slike opplevelser. De poengterte også at datteren allerede hadde gått gjennom nakenskanneren, men at hun altså likevel ble plukket ut til kroppsvisitering.

Det er foreldrene som har lagt ut videoen av kroppsvisiteringen på Youtube. Se den under:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer