Krøllfritt i kofferten

Tips om krøllfri feriegarderobe ønskes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvordan unngår jeg at reisetøyet blir krøllete etter timer i kofferten?

Krøllfri pakking

Pakketeknikk og materialvalg avgjør om feriegarderoben ser ryddig eller rotete ut ved ankomst. Her er noen pakketips Reiseeksperten har fått fra en av leserne.

 • Skjorter:

 • Knepp igjen, legg skjorten med fronten ned og legg et tykt ukeblad eller et stykke papp høyt oppe på ryggen. (Ikke bruk blader som sverter.) Brett inn den ene siden av skjorten over bladet, brett ermet tilbake og utenfor bladet igjen. Brett den andre siden inn over bladet og brett begge ermene så de ikke stikker nedenfor eller til siden for bladet. Brett så den nedre delen av skjorten opp over bladet. Den nederste delen av skjorten vil stikke for langt opp, men den kan brettes en gang til uten at folden vil være synlig over buksene. Resulatet blir praktisk talt ingen bretter eller krøller når du kommer frem.

  Hvordan bør du pakke for å unngå krøllete klær?
  Hvordan bør du pakke for å unngå krøllete klær? Vis mer

 • Bukser:

 • Legg buksen flat i full lengde med bena lagt over hverandre. Brett buksen midt på og rull sammen fra bretten.

  - Dette virker veldig bra på vanlige bomullsbukser. Har ikke prøvd denne metoden på dressbukser, skriver leseren på epost til DinSide Reise.

  Glatte tips

  Vel fremme kan det likevel hende at tøyet er litt skrukkete. Det kan du også få orden på ved enkle midler. Heng skjortene opp på kleshengere på dusjstangen på badet. Skru dusjen på full varme (mens du dusjer blir det ikke alltid varmt nok). Når dampen får virke på skjortene glatter de seg ganske bra. Mange hoteller har ikke hengere som kan brukes til dette, så det kan være lurt å ha med seg en oppblåsbar kleshenger.

  Andre krøllfrie tips

 • Uten en krøll - smarte pakketips
 • Lykke til med pakkingen, hilsen Reiseeksperten

 • Tilbake til hovedartikkelen

 • Videre til neste spørsmål