Kro-kos i Danmark

Kroferie i Danmark er en populær ferieform. Men hvordan finne ut av mulighetene? Her er noen tips.

Ferge til Danmark kombinert med kroferie er populært.
Ferge til Danmark kombinert med kroferie er populært. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kroferie i Danmark medio mai d.å: Finnes det noe tilbud på en slik reise med båt til Fredrikshavn eller Hirtshals tur/retur, og 4-5 dagers opphold på kroer i nord Jylland i midten av mai? Har søkt på internett men kan ikke finne noe tilbud. Ville være takknemlig for svar.

Fergeturen

Det er ikke nødvendig å kjøpe en ferdig pakke for å nyte godt av krolivet i Danmark. Med DinSides fergeguide kan du søke deg frem til alternativer når det gjelder fergetransport, og få antydning om pris. Det er også mulig å bestille fergereisen herfra.

Hos DanFerie, som er et norsk reisebyrå som satser spesielt på ferier i Danmark, kan du få hjelp til både bestilling av kro og ferge.

450 alternativer

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det finnes omkring 450 kroer i Danmark, omkring en for hver mil uansett hvor du befinner deg. Det betyr stor fleksibilitet om du velger å ta turen som den kommer. Noen av kroene er nærmest for store hoteller å regne, mens andre er små, familiedrevne med få rom.

Norske DanFerie har for eksempel 82 kroer på sine lister. Regn med priser omkring 750 kroner per dobbeltrom per natt. Danmarksferie i Danmark opererer med priser fra 645 DKK (cirka 680 kroner) per natt for to. Frokost er inkludert. Sammenslutningen Dansk kroferie anbefaler krosjekker som sikrer minst 10 prosent rabatt på overnatting. Krosjekkene selges på turistkontorer og reisebyråer.

Et morsomt alternativ for voksne er å ta en tur langs den såkalte Snapseruten. Det er ti samarbeidende overnattingssteder rundt Limfjorden som står bak dette tilbudet. Her kan du handle pakker som inkluderer både overnatting, smaksopplevelser (urtekrydret snaps) og golf om du vil det. Du kan for eksempel sy sammen din egen rute og få overnatting med frokost og middag for to til 995 DKK (cirka 1.050 kroner per døgn.)

Nyttige linker:

 • DanFerie (norsk reiseoperatør)

 • Danmarksferiebutikken (danske sider)

 • Dansk kroferie (en sammenslutning av 81 kroer og hoteller)

 • Snapseruten på nett

 • Fra kro til kro i Danmark - reiselitteratur til inspirasjon.
 • God tur - hilsen Reiseeksperten

  Flere reisetips fra Reiseeksperten

  Tilbake til innledningen
  Videre til neste reisetips
  Tilbake til forrige reisetips