Kriminell geografi

TEST DEG SELV: Hvor ble John F. Kennedy skutt, hvor er Orderud gård, og hvor opererte Jack the Ripper? Test deg selv og få svar på om du er en mesterdetektiv eller en blind kylling.


Gjennom historien er det mang en kriminalsak som har rystet verden. Her til lands er nok trippedrapet på Orderud gård den mest rystende kriminalsaken i senere tid, hvor fire mennesker ble dømt for ugjerningen på bakgrunn av indisier. Men man vet ennå ikke om man har tatt gjerningsmannen eller -kvinnen som utløste de dødelige skuddene.

En av de mer kjente og mest grøssende kriminalsakene på verdensbasis er vel Jack the Ripper, som sendte kuldegysninger gjennom Londons gater på slutten av 1800-tallet. Morderen ble aldri funnet, og mysteriet om Jack the Ripper har aldri blitt oppklart.

Jack the Ripper, Orderudsaken og snikmordet på John F. Kennedy er alle saker som har vært inspirasjon til mang en forfatter i mang en bok og mang en film. Hvor godt kjenner du virkelighetens kriminalgeografi? Ta vår kriminelle påsketest, men husk at filmenes og bøkenes fiksjon ikke alltid stemmer overens med virkelighetens kriminelle fakta.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


>> Klikk her for flere Test deg selv på DinSide Reise

Underholdning på DinSide Reise:

pixel
  • Test deg selv - bevis hva du kan
  • Moro på tur - reisehumor
  • Reiseguiden og Skiguiden – les hva andre syns om dine reisemål