Hemsedal er ett av landets mest populære vintersportsdestinasjoner, men skal du leie hytte her, bør du sjekke vilkårene. Foto: Hemsedal Skisenter
Hemsedal er ett av landets mest populære vintersportsdestinasjoner, men skal du leie hytte her, bør du sjekke vilkårene. Foto: Hemsedal SkisenterVis mer

Krever urimelig forskuddsbetaling

Hemsedal Booking blir oppfordret til å endre kontraktsvilkårene sine.

Dagens kontrakt fra Hemsedal Booking krever at kundene betaler hele leiesummen for leie av hytter og leiligheter hele 60 dager før ankomst, og kunder får ingen refusjon ved avbestilling etter dette tidspunktet.

- Vilkårene skal være balanserte, sånn at begge parter bærer noe av risikoen, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en pressemelding. Ombudet mener at Hemsedal Bookings vilkår med betaling 60 dager før og liten mulighet til avbestilling ikke er rimelig.

Les også: Hvor spiser du billigst - og dyrest - i skibakken?

Rimelige vilkår slik ombudet ser det, er forhåndsbetaling i form av et depositum, og betaling av restbeløp tidligst 35 dager før avreise, samt rett til å avbestille med mulighet for å få refundert deler av beløpet. Hvor mye kunden får refundert, bør avhenge av hvor lang tid det er mellom avbestilling og opprinnelig ankomstdato.

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon er kritisk til Hemsedal Bookings praksis.
Forbrukerombud Bjørn Erik Thon er kritisk til Hemsedal Bookings praksis. Vis mer


Les også: Hemsedals herlige hemmeligheter

Hemsedal Booking ser på saken

- Vi har akkurat fått en henvendelse fra Forbrukerombudet om dette, og skal se på saken og komme med en tilbakemelding til dem så snart det er mulig, sier Kenneth Larsen, salgs- og markedssjef i Hemsedal Booking til DinSide.

Les også: Dette koster heiskortet

Sjekk vilkårene

I disse dager er det mange som bestiller påskeferien sin på hytter og leiligheter. Før du fullfører bestillingen, anbefaler imidlertid Forbrukerombudet at du sjekker vilkårene. Her er rådene:

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Vær kritisk til å betale på forskudd.
  • Bruk kredittkort om du har stabil økonomi (da er du bedre sikret om utleier går konkurs).
  • Vær føre var - les kontrakten før du signerer.