Krever slutt på taxfree-ordningen

Oslo (NTB): Billig sprit og tobakk er et klimaproblem, mener Framtiden i Våre Hender. De vil ha slutt på taxfree-ordningen, som de mener stimulerer til økt flytrafikk og dermed også større skadelige klimautslipp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slutt på taxfree?

Fremtiden i Våre Hender vil ha slutt på taxfree-ordningen. Hva synes du om det? (Avsluttet)
Et idiotisk forslag(80%)
Bra, jeg applauderer forslaget(16%)
Vet ikke(5%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Utnytter du taxfree-ordningen fullt ut, blir flyturen i praksis sponset av staten, skriver Vårt Land. Ifølge beregninger fra Framtiden i Våre Hender (FIVH) kan du ta en flytur fra Oslo til Madrid i ukedagene til 1.298 kroner, og om du utnytter taxfree-kvoten fullt ut, har du «tjent» en hundrelapp på turen.

- Det er utrolig at en slik ordning får holde fram når vi vet hvilken økning det er i utenlands flytrafikk. Målt i kilometer er den tredoblet siden 1990 og er i kolossal vekst. I en tid da verden jubler for at Nobelkomiteen setter global oppvarming og klima øverst på fredsagendaen, velger Norge å sponse utenlands flytrafikk. Det viser bare hvor lite man egentlig er villig til å gjøre for å bekjempe klimautslippene, mener daglig leder Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.

Organisasjonens arbeidsnotat om taxfreehandelen er en del av en alternativ strategi som FIVH legger fram for regjeringen i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet.

andre.lorentsen@ntb.no