Coronavirus

Krever munnbind innendørs

Fra mandag er det krav om bruk av munnbind på lukkede, offentlige steder.

KREVER MUNNBIND: Skal du handle i Frankrike, er det nå påkrevd med munnbind. Foto: NTB Scanpix
KREVER MUNNBIND: Skal du handle i Frankrike, er det nå påkrevd med munnbind. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Le parisien varsler mandag om at kravet om bruk av munnbind på lukkede, offentlige steder, i første rekke i butikker, innføres i Frankrike fra og med denne uka. Alle de største matkjedene skal ha uttalt at kundene ikke vil slippe inn uten bruk av munnbind fra og med mandag 20. juli.

På de franske myndighetenes nettsider skriver de at både lukkede markeder, banker, kjøpesentre og detaljhandelen omfattes av reglene.

«Alle som er elleve år eller eldre må bruke munnbind på lukkede, offentlige områder, i tillegg til å holde avstand til andre», skriver det franske helsedepartementet på sine nettsider.

Kravet om bruk av munnbind gjelder også på offentlig transport.

Danske TV2 skriver at munnbind i tillegg til ved offentlig transport, allerede er påkrevd ved de fleste kulturelle steder som museer, i tillegg til at ansatte i restauranter og barer skal bruke munnbind. Nå gjelder derimot regelen på alle butikker.

Det franske Helsedirektoratet skal ha påpekt at man kan få en bot på 135 euro ved å ikke etterfølge kravet om bruk av munnbind, skriver nouvelobs.com. Målet med å innføre munnbind er å bremse den pågående smitteutviklingen av coronaviruset.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!